Урядовці врешті визначилися, хто видаватиме ліцензії на імпортні ліки

Автор/джерело -  © ТВі



Дата публiкацiї - 11.02.2013 17:22 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=19785

Імпорт лікарських засобів буде ліцензувати Державна служба України з лікарських засобів.

Відповідну постанову "Про внесення змін до пункту 5 переліку органів ліцензування" уряд затвердив на засіданні 11 лютого 2013 року, повідомляє прес-служба Кабміну.

Відповідне рішення уряд ухвалив на виконання Закону "Про внесення змін до деяких законів України щодо ліцензування імпорту лікарських засобів і визначення терміна "активний фармацевтичний інгредієнт", ухвалений парламентом у липні 2012 року. Закон передбачає, що з 1 березня 2013 року імпорт ліків підлягає обов’язковому ліцензуванню. Ця норма викликала занепокоєння в експертів – хоч закон ухвалили ще влітку минулого року, необхідних підзаконних актів донедавна ще не було. Тож виникли побоювання, що навесні українці взагалі залишаться без імпортних ліків.

Лише наприкінці минулого тижня прем’єр-міністр Микола Азаров провів нараду щодо впровадження закону про ліцензування імпорту ліків, за результатами якої доручив розробити необхідні підзаконні акти, які містили би чітко визначені умови та правила нової процедури ліцензування імпорту ліків, щоб до 13 лютого ухвалити їх на засіданні уряду.

Тоді було прийнято рішення щодо поетапного впровадження норм згаданого документа до кінця 2013 р., а на першому етапі процедуру видачі ліцензії буде максимально спрощено.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.