Спікер ПР заявив, що регіонали готові до нових виборів

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 12.02.2013 10:02 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=19788

Партія регіонів готова до проведення перевиборів до Верховної Ради за мажоритарною складовою, у разі продовження блокування роботи парламенту.

Про це заявив депутат від партії регіонів Володимир Олійник в ефірі телеканалу ICTV.

"Те, що Верховна Рада сьогодні блокована безпідставно, без правових і всяких інших підстав, це неправильно. Чому? Тому що продовжили канікули. Якщо ви захищаєте 84 статтю, персональне голосування? Я за, але не порушуйте 83 статтю. Пряма стаття, де написано: у перший вівторок лютого місяця повинна розпочатись робота сесії", - зазначив він.

"Ми проти силового розблокування. Проти категорично. Посміховисько з держави робити в світі ми не будемо", - заявив "регіонал".

"Якщо буде продовжуватись блокування безпідставне, бо в залі кожний раз у нас є 230-240 депутатів, ми за позачергові вибори. Це наша позиція. Нехай прийдуть інші депутати, нехай не блокують роботу ВР, але ми будемо наполягати на тому, щоб система виборів була мажоритарною, люди добрі", - заявив Олійник.

"Партійна (система) себе показала вже. Вона вижила себе. Тому що коли кожний мажоритарник там обирається, він несе відповідальність не перед партією, а перед своїм виборцем", - уточнив депутат.

"Немає рішення фракції, але з багатьма говорив, в тому числі в керівництві, кажу, якщо така патова ситуація, то тоді напевно треба припинити ці муки", - додав він.

У свою чергу бізнесмен, депутат-мажоритарник Петро Порошенко заявив, що депутати опозиції правильно роблять, що блокують роботу Верховної Ради.

"Голосувати депутати мають особисто. Я чомусь знаходжу можливість проголосувати у парламенті. Чим же таким займаються депутати, що не можуть приїхати і проголосувати особисто до Верховної Ради?", - зауважив Порошенко.

Як повідомлялося раніше народні депутати від опозиції від 5 лютого блокують роботу Верховної Ради, вимагаючи запровадження системи для персонального голосування.

На 4-й день блокування трибуни, народний депутат від фракції Партії регіонів Володимир Олійник заявив, що допускає фізичне розблокування роботи парламенту 19 лютого. Разом з тим лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов запевнив, що провладна більшість не розглядає силове розблокування Ради. "Ми розглядаємо сценарії, які б не смішили світ. Намагаємося їх реалізовувати", - поясник Єфремов.

В опозиції застерегли провладну більшість від силового варіанту розблокування роботи парламенту.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.