Мінюст знову змінив думку щодо комірного для киян

Автор/джерело -  © НТН



Дата публiкацiї - 23.01.2007 11:09 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1979

Кияни можуть сплачувати комунпослуги за старими тарифами. Виявляється, навіть у міському управлінні юстиції розпорядження міської влади про підвищення тарифів й не бачили.

У Міністерстві юстиції кажуть, що сьогодні чинні колишні розцінки, а збільшені й досі не пройшли потрібної процедури реєстрації.

Розпорядження київської влади щодо нових тарифів міське управління юстиції не бачило, а отже воно не дійсне.

Тим часом у Київраді готують нові розрахунки, але вже економічно обґрунтовані. Проте невідомо, якими цифрами у квитанціях порадують наступного місяця. Тож, що робити з ними, тепер кожен може вирішувати на власний розсуд.

Лідія Горбунова, заст. міністра юстиції України: “На сьогоднішній день чинні тарифи, які були до 1 грудня. Тому кияни можуть платити і за старими тарифами, і за новими, як вони вважають за необхідне. У будь-якому випадку буде перерахунок цих тарифів або в більшу, або в меншу сторону. В залежності від того, як вони заплатили”.

Від “Аратти”: за нашими спостереженнями, із приходом до влади "антикризової коаліції" взагалі та команди Черновецького у столиці зокрема, і країна, і столиця почали перетворюватися на “Бермудський трикутник”, із точки зору виконання чинного законодавства. Бо Закон тут вже далеко не “дишло”, а дрючок для побиття й пограбування громадян-виборців.

В даному конкретному випадку, як фахівець, Лідія Горбунова має рацію. Проте, віце-прем'єр Дмитро Табачник, який закликав громадян платити за незаконними тарифами - став співучасником події, яка може кваліфікуватися із точки зору кримінального права, як шахрайство у особливо великих розмірах.

Поте, ні поява сумнівних платіжних документів, за якими громадяни повинні сплачувати кошти невідомо кому й за що, ні зухвалі порушення чинного законодавства керівними особами аж ніяк не проймають українських правоохоронців. Цікаво, за що ми їх утримуємо за власний кошт: за те, що стоять перед особами, які тимчасово посідають керівні посади у позі "Чєго ізволітє", чи за те, що потрапивши до їхніх рук, пересічний платник податків швидко перетворюєть у інваліда? Бо про охорону права громадянина - платника податків, - вже просто не йдеться.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.