У приймальні нардепа Авакова відбуваються «слідчі дії»

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 12.02.2013 13:55 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=19792

У Харкові у приміщенні приймальні народного депутата від «Батьківщини» Арсена Авакова проводяться слідчі дії.

Зокрема, приміщення по вулиці Отакара Яроша, 16-б, де розташована приймальня депутата, а також офіс АТ «Інвестор», засновником якого є Аваков, сьогодні близько 11.30 прибули співробітники правоохоронних органів, які заявили про намір проводити слідчі дії.

Наразі туди прибули депутати від «Батьківщини».

Як повідомив Володимир Яворівський, 4-5 працівників міліції проводили обшук у приймальні депутата.

"А також зайшли до кабінету адвоката Авакова, що вони не можуть робити згідно з новим Кримінально-процесуальним кодексом. Вони нам розповідають, що прийшли не до Авакова, а просто по сусідству є фірма, до якої він має певне відношення. Вони звичайно не очікували, що прийдуть депутати», – зазначив Яворівський.

«Коли побачили нас, вони це все припинили. Наразі ми чекаємо, поки прийде адвокат і буде доводити, що вони не мають права проводити обшук», – додав депутат.

Як повідомлялося раніше, на початку минулого року було притягнуто як обвинуваченого у кримінальній справі, порушеній за частиною 3 статті 365 Кримінального кодексу – перевищення влади або службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки, у зв’язку з незаконним відчуженням і зміною цільового призначення 55 га землі біля селища Пісочин на Харківщині екс-голову Харківської обладміністрації Арсена Авакова.

Його було оголошено в міжнародний розшук і за поданням слідчого прокуратури Харківської області Червонозаводський районний суд Харкова обрав йому запобіжний захід – взяття під варту.

27 березня 2012 року Авакова затримали в Італії. Керівництво партії «Батьківщина» надіслало листи генеральному секретарю Інтерполу і уряду Італії з проханням врахувати «очевидну політичну вмотивованість» кримінального переслідування Авакова і звільнити його.

Суд Риму ухвалив рішення про звільнення Авакова з-під варти та про відмову в його екстрадиції.

На парламентських виборах він пройшов у Верховну Раду за списком ВО «Батьківщина» (№24) і 11 грудня повернувся до України.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.