Столичні комунальники стверджують, що дороги знищила стихія

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 12.02.2013 14:59 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=19794

Представники комунальної служби Київавтодор назвали основні причини проблемних доріг у столиці.

Як повідомляє газета Сегодня, посилаючись на представників відомства, головною причиною є ускладнення погодних умов.

"Через складні погодні умови - сніг, лід, дощ - дорожнє покриття псується у рази швидше." Наприклад, коли взимку від’ємні температури, асфальт просто "розриває" зсередини. Сніг і лід, звісно, потрібно очищати", - говорять у Київавтодорі.

У комунальній службі зазначають, що обробляють вулиці протиожеледними матеріалами і очищають їх від снігу від 3 до 7 разів на добу. У першу чергу піддаються обробці центральні вулиці, по яких рухається громадський транспорт.

"Потрібно розуміти, що не відбувається диво, і, якщо пішов снігопад і ускладнилися погодні умови, комунальні служби не можуть, ніби змахнувши чарівною паличкою, відразу зробити так, щоб став чорним асфальт і сухою дорога. Цього не може бути тому, що є технологічні процеси, які передбачені технічними правилами. Там чітко написано, що через півгодини після початку снігопаду виїжджає техніка та починає обробляти покриття сіллю. Після цього відбувається реакція солі із хлором, який є її складовою частиною, але має минути деякий час, щоб ця реакція почалася, і лід почав танути. Однак автомобілі прискорюють змішування снігу із сіллю, тоді з’являється так звана "каша", - розповідають у Київавтодорі.

Снігоочисні машини, в основному, виїжджають у нічний час, коли зменшується потік автомобілів. Вони збивають вали снігу у бік, потім сніг збирається і вивозиться з міста.

Причому у Київавтодорі наголошують, що дороги можна ремонтувати лише в суху погоду.

Також однією із серйозних причин руйнування дорожнього покриття є пересування по місту багатотонних вантажівок.

"По Києву зараз їздять 40 - тонні вантажівки. Це дуже важкі машини, і коли вони їдуть, іде колосальне навантаження на асфальт. Приклад тому-проспект Перемоги, дорожнє покриття якого дуже сильно розбите. Але по ньому ж весь час їздять величезні важкі вантажівки", - розповідають у Київавтодорі.

Внаслідок впливу важких мас на дорожнє покриття, воно зношується набагато швидше. Наприклад, на Великій Окружній, де постійно проїжджає величезна кількість багатотонних фур, на даний момент асфальт перебуває в жахливому стані.

"Проблема полягає в тому, що коли закладали дорожнє покриття у столиці, ніхто не думав, що по ньому будуть їздити такі величезні важкі фури та вантажівки. Але зараз вони їздять, і просто розбивають асфальт", - зазначають у Київавтодорі.

Як відомо, сьогодні вранці, 12 лютого, через нічний снігопад у Києві зафіксовані восьмибальні затори. За даними сервісу Яндекс.Пробки, рух транспорту у Києві утруднений, місцями утворилися затори. Крім того, зафіксовано понад десять дорожньо-транспортних пригод.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.