Єфремов натякає, що право на кнопкодавство регіонали відіб’ють мордобоєм?

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 12.02.2013 15:16 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=19795

Партія регіонів теж збирає підписи за подання до Конституційного Суду для роз’яснення ситуації з позбавленням мандатів Павла Балоги та Олександра Домбровського.

Розблокування парламенту. Типова “інтелектуальна” версія регіоналів

Про це розповів лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов на брифінгу у вівторок.

Разом з тим, за його словами, фракція не може сформувати подання, оскільки ніхто досі не отримала матеріалів Вищого адмінсуду.

"У нас є тільки результативна частина, яку неможливо використати. Ми сформували запит для того, щоб ці матеріали надійшли до Верховної Ради", - сказав Єфремов.

Він також наголосив, що вважає "маячнею" необхідність проведення позачергових виборів, однак додав, що Партія регіонів готова до них у разі зміни системи голосування на мажоритарну.

На ремарку журналістів про те, що саме мажоритарна система на минулих виборах принесла найбільшу кількість фальсифікацій під час підрахунку голосів, Єфремов нагадав, що провладні фракції погодилися на цю пропозицію як на поступку опозиції.

"Я не кажу, що таке рішення є у фракції. Я не кажу, що я його підтримую. Однак, як ми бачимо, теперішня система не працює, а кандидати-мажоритарники мають зобов’язання кожен перед своїми виборцями, і найперше з цих зобов’язань – працювати у парламенті", - сказав він.

На запитання, яким чином Партія регіонів збирається проголосувати за зміну системи в умовах заблокованого парламенту, Єфремов відповів: "Ну, ви ж знаєте, що ми знайдемо спосіб, як провести одне голосування, ми вже неодноразово це демонстрували".

Як відомо, Вищий адміністративний суд зобов’язав Центральну виборчу комісію провести повторні вибори у 11 і 71 округах.

Суд визнав недостовірними результати виборів народних депутатів в одномандатних округах № 11 (Вінниця) та № 71 (Закарпатська обл.), де обрані відповідно Олександр Домбровський та Павло Балога.

Голова Верховної Ради Володимир Рибак заявив, що народні депутати мають звернутися до Конституційного Суду у зв’язку з рішенням ВАСУ щодо позбавлення мандатів Балоги та Домбровського.

Опозиція вже заявила, що звертатиметься до КС.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.