Помер Геннадій Удовенко

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 12.02.2013 21:07 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=19800

Помер колишній міністр закордонних справ України Геннадій Удовенко.

Як повідомила прес-служба уряду, прем’єр-міністр України Микола Азаров від імені Кабінету міністрів та від себе особисто висловив глибокі співчуття близьким та рідним Удовенка.

Міністр закордонних справ Леонід Кожара висловив співчуття у зв’язку зі смертю Геннадія Удовенка. Як повідомили у Департаменті інформаційної політики МЗС України, Кожара зазначив: “Із глибоким сумом сприйняв звістку про передчасний відхід з життя Геннадія Йосиповича Удовенка – видатного дипломата, авторитетного політичного і громадського діяча та державника. Як міністр закордонних справ, Надзвичайний і Повноважний посол, голова Генеральної Асамблеї Організації Об’єднаних Націй Геннадій Йосипович зробив непересічний внесок у розбудову дипломатичної служби незалежної України, відстоювання національних інтересів держави на міжнародній арені. Його блискучі здібності переговірника й аналітика цінували колеги у всьому світі, а доброзичливість, глибокі знання і висока духовність викликали щиру повагу оточуючих. Відхід з життя Геннадія Йосиповича Удовенка – це гірка та непоправна втрата для всіх. Сумує нині й уся дипломатична служба України. Від нас пішов справжній майстер, але, впевнений, його школа житиме вічно». «Від імені міністерства закордонних справ прошу прийняти найщиріші слова співчуття і підтримки у час тяжкої скорботи», – зазначається у листі Кожари, надісланому родині Удовенка.

Удовенко народився 22 червня 1931 року.

Член Ради президентів Генеральної асамблеї ООН, член громадської ради часопису "ЄвроАтлантика", член НРУ (з 1999 року), голова Підкомітету з питань прав людини Комітету Верховної Ради з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин (з липня 2006 року), член фракції блоку «Наша Україна» (з квітня 2006).

Очолював Раду з питань етнонаціональної політики (з травня 2006 року). Почесний голова Всеукраїнської асоціації сприяння ООН.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.