Схильність до злочинів проявляється у вигляді невеликої ділянки головного мозку

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 13.02.2013 05:06 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=19802

Німецькі неврологи зробили дивне відкриття. Вони виявили ділянку в головному мозку людини, в якому приховується зло.

За словами керівника проведеного дослідження Гехарда Рота, ця мозкова зона знаходиться в центральній частині мозку і під впливом рентгенівського випромінювання проявляється у вигляді темної плями, повідомляють «МедВєсті».

Крім того, німецький вчений провів класифікацію зла і розділив його на три групи: зло, що заподіюване насильниками, грабіжниками і вбивцями.

Дослідження проходило за участю осіб, які були засуджені та відбували покарання за різні злочини. Їм показували короткометражні фільми, в яких було багато насильства і жорстокості, а після цього вимірювали хвилі їхнього мозку. Кожного разу, переглядаючи чергову сцену жорстокості, піддослідний не виявляв ні краплі емоцій. Області мозку, які відповідають за такі гуманні почуття, як співчуття і жалість, залишалися неактивними. Це стало причиною припущення німецьких дослідників, що в деяких людях генетично закладена схильність до насильства.

Разом з тим, при вивченні результатів сканування мозку закоренілих рецидивістів, завжди спостерігалася аномальна активність в нижній частині лобової частки мозку. Відомі випадки, коли людина ставала злочинцем в результаті перенесеної травми, пухлини, що виникла, або перенесеної операції в області голови.

Причиною становлення злочинцем може також стати фізіологічний дефіцит деяких речовин, наприклад, серотоніну в мозку.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.