Хочете зберегти сім’ю? Станьте другом партнеру!

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 13.02.2013 05:33 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=19803

Головним секретом довгих і успішних романтичних відносин є зовсім не пристрасний секс і повна інтимна сумісність, як з’ясували дослідники з Університету Пердью в Індіані (США). Головне - це дружба партнерів.

Чим міцніші дружні стосунки між чоловіком і дружиною або між коханцями, тим довше триватиме їх романтичний зв’язок, і тим вище шанс зберегти сім’ю, пише «MedikForum».

Американські вчені встановили, що дружба допомагає наділити відносини великою кількістю взаємних зобов’язань, більшою любов’ю і більш високим сексуальним задоволенням. А ось люди, які докладають більше зусиль для задоволення своїх персональних потреб або бажань через стосунки, рідше виявляються здатними зберегти їх надовго.

"Романтичні стосунки за своєю суттю це і є дружба, - говорить керівник дослідження доктор Лора Вандердріфт. - Коли люди цінують дружній аспект відносин, вони цінують і романтичний. Це служить певного ґатунку буфером на шляху розриву. Ви погодитеся з тим, що кращі друзі розлучаються рідше, ніж коханці. В даному випадку дружба з’єднується з коханням, і подібного роду союз виявляється в кілька разів міцніше, дозволяючи зберегти сім’ю".

Невдача в романтичних стосунках, як вважає доктор Вандердріфт, викликає негативні емоції, почуття невпевненості в собі, страх. Погіршується і фізичне здоров’я. Але якщо дружба є "визначальною характеристикою кохання", то пари краще розуміють причини розриву. Отже, у них з’являється шанс його уникнути, зберігши свій союз в недоторканності.

Так що, обов’язково станьте кращим другом своєму чоловікові або цивільному партнеру. Якщо ваш союз заснований тільки на чуттєвій любові та сексі, ви ризикуєте зіткнутися з тим етапом, на якому гостра пристрасть згасає. А дружба може тривати все життя.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.