Google просуває новий формат зображень, який дозволяє знизити обсяг трафіку

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 13.02.2013 05:56 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=19804

У своєму офіційному блозі компанія Google повідомила, що переводить Chrome Web Store на новий формат, а браузер Chrome під час обробки веб-стандартів буде віддавати перевагу WebP порівняно з JPEG та PNG.

Роботи над новим форматом ведуться в рамках веб-проекту WebM

Як повідомляється, за рахунок конвертації PNG та JPEG-файлів у формат WebP, каталог Chrome Web Store зміг скоротити розміри графічної складової на 30%.

Згідно з даними експертів компанії, перший середній розмір JPEG-файлу у Chrome Web Store становив 32 Кб, тоді як зараз в WebP він скоротився до 8,3 Кб.

Менеджер з продуктів Google Стівен Кеніг заявив: "З урахуванням масштабів трафіку каталогу, це дозволяє нам економити декілька терабайт трафіку на день".

Також стало відомо, що Google недавно взялася за розробку власного графічного формату графічних файлів WebP (вимовляється як англ. weppy). Роботи ведуться в рамках веб-проекту WebM.

У Google говорять, що WebP здатний знизити навантаження на сервери за рахунок меншого обсягу обчислень, на мережі за рахунок меншого обсягу переданих даних, проте для успіху даного формату його повинні підтримати й інші виробники браузерів. Поки що цього не сталося.

Тим не менше, дана обставина не зупиняє інтернет-гіганта і компанія вирішила форсувати роботу з прийняття даного стандарту.

Для просування компанія WebP компанія має наміру використовувати ті самі прийоми, що і для просування раніше створених стандартів SPDY та WebRTC.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.