З віртуального світу. Азаров обіцяє “покращення”: зменшення дефіциту бюджету і нові робочі місця

Автор/джерело -  © Газета.ua



Дата публiкацiї - 13.02.2013 12:27 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=19807

У Кабінеті міністрів обіцяють скорочувати дефіцит бюджету та нарощувати валютні резерви та створювати нові робочі місця.

Про це під час вступного слова сказав прем’єр-міністр Микола Азаров.

За словами прем’єра саме на це спрямована державна програма розвитку економіки на 2013-14 рр.

"Уряд розробляє рішення, які забезпечать скорочення дефіциту бюджету та дефіциту рахунку поточних операцій збільшення валютних резервів. Саме на такі результати спрямована державна програма розвитку та модернізації економіки на 2013-14 рр.", - сказав він.

Прем’єр також наголосив, що завдякі програмі, Кабмін планує "організувати ефективний поштовх найперспективнішим галузям вітчизняної економіки і спираючись на динаміку цих локомотивів зростання здійснити структурну перебудову вітчизняної економіки".

Як відомо, за словами екс-першого заступника глави секретаріату президента Олександра Шлапака, дефіцит бюджету-2013 складе близько 104 мільярдів гривень.

"В уряді стверджують, що дефіцит бюджету-2013 заплановано на рівні 50 млрд грн. Але насправді це не так: за досить приблизними розрахунками, насправді дефіцит складе близько 104 млрд грн, тобто 6,6% ВВП. А це - дуже високий показник на сьогодні", - сказав він.

Як пояснив Шлапак, у дохідній частині бюджету-2013 закладений завищений показник надходжень податку на додану вартість (ПДВ) на суму близько 10 млрд грн.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.