Янукович показав, хто тіпа у домі хазяїн. Розпорядився видати дипломатам зарплатню

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 23.01.2007 13:54 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1982

Прем’єр-міністр Віктор Янукович доручив Державному казначейству розблоковувати рахунки Міністерства закордонних справ. Вчора. А сьогодні дійсно, гроші надійшли на рахунки відомства. Проте...

Про це вчора радісно повідомив міністр закордонних справ Борис Тарасюк в ефірі телекомпанії “1+1”.

“Мені приємно сьогодні повідомити своїм колегам в системі МЗС, а також суспільству, що після моєї телефонної розмови з прем’єр-міністром за його вказівкою було дано доручення розблоковувати рахунки МЗС”, - сказав Тарасюк.

Він наголосив, що ніякої “торгівлі” під час розмови не було, тобто Тарасюк натомість нічого Януковичу не обіцяв. “Я звернув увагу прем’єр-міністра особисто на ту ненормальну, абсурдну ситуацію, яка склалася з фінансуванням МЗС, прем’єр не чекав від мене яких-небудь поступок, він сказав, що так, це треба виправляти, і дав доручення”, - сказав Тарасюк.

На дипломатичну думку міністра, очевидно, прем’єр не був поінформований про цю ситуацію.

Кошти надійшли на рахунок Міністерства закордонних справ. Про це повідомив керівник прес-служби МЗС Андрій Дещиця під час сьогоднішнього брифінгу.

“Станом на сьогоднішній ранок, як підтверджує валютно-фінансовий департамент, кошти надійшли на рахунок Міністерства. Зараз проводяться технічні процедури щодо оплати рахунків і отримання коштів для нарахування авансу працівникам центрального апарату МЗС”, - сказав він.

Проте, відзначив Дещиця, процедура надходження коштів ще не завершена, оскільки ці платежі проводяться електронним способом.

Кошти, необхідні для виплати зарплат українським дипломатам за кордоном і для оренди приміщень, перераховані на рахунок Міністерства закордонних справ України. Ніякі зарубіжні поїздки Міністра закордонних справ Бориса Тарасюка фінансуватися не будуть. Про це заявив на брифінгу у вівторок Перший віце-прем’єр-міністр України, Міністр фінансів Микола Азаров.

“Звичайно, керівництво Кабінету Міністрів не може залишити без зарплат дипломатичний апарат наших посольств, відомств. Гроші, необхідні для виплати зарплат, для оренди перераховані на рахунок МЗС. Ми розуміємо відповідальність, перш за все, за нормальне забезпечення роботи наших дипломатичних представництв за кордоном. Ось чи розуміє це так званий Міністр закордонних справ, як він себе називає, - питання. Дуже велике”, - сказав Азаров.

На його думку, Тарасюк цієї відповідальності не усвідомлює. “Однозначно, поїздки так званого Міністра закордонних справ куди б то не було фінансуватися не будуть і всі розпорядження, які підписуватися будуть... ну, він не підписує, звичайно, нічого, тут треба честь йому віддати, що він нічого не підписує, але якби він навіть і захотів підписати щось, то ці документи не розглядатимуться і не виконуватимуться”, - заявив Азаров.

Він пояснив, що підписувати документи або візувати підпис керівника під документами, у тому числі й фінансовими, може тільки легітимно призначений керівник. “Як відомо, постановою Верховної Ради Тарасюк звільнений з посади Міністра закордонних справ і не є Міністром закордонних справ”, - відзначив Азаров. У зв’язку з цим, за його словами, виникає проблема - хто може завірити підпис заступника Міністра закордонних справ під документами на фінансування. “Тільки легітимно призначений виконуючий обов’язки Міністра закордонних справ. Тільки такі зразки підпису можуть бути прийняті в казначействі для фінансування цього Міністерства”, - підкреслив він.

Таким чином, перший віце-прем'єр підтвердив, що раніше урядові чинники, заявляючи що нібито фінансування не припинялося і що буцімто просто документи оформлені неналежним чином просто безсоромно брехали горомадськості.

Та й прем'єр Янукович віддаючи розпорядження про поновлення фінансування МЗС фактично підтвердив, що припинення фінансування без нього не обійшлося.

Відтак виникає питання: чи розуміє пан Янукович на якій, власне, посаді він опинився? Бо складається враження, що двічі не судимого прем'єра мобілізували у владу прямо із “малини”, де тусуються такі ж несудимі громадяни. Звичайно, важко уявити, що цей контингент фізіологічно здатен усвідомити що таке держава та її міжнародний авторитет.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.