Ліцензія на Office 2013 буде лише разовою

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 14.02.2013 14:26 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=19820

Презентувавши недавно Office 2013, Microsoft запропонувала і нові умови ліцензійної угоди, однак, не на користь користувача.

Тепер ситуація складається таким чином, що Microsoft Office пов’язує ліцензію з одним комп’ютером, на який він встановлений, без можливості зміни.

Це означає, що на практиці, якщо комп’ютер зламається або виникне потреба оновлення технічної начинки, ліцензія на офісний пакет програм анулюється і користуватися Microsoft Office 2013 на новій системі більше не можна. Таким чином, доведеться знову купувати ліцензію, яка буде прив’язана до встановленого апаратного набору.

Кореспондент видання The Age Адам Тернер підтверджує подібні дані. Його джерела в техпідтримці Microsoft підтверджують, що нові зміни в угоді в силі. Варто зазначити, що попередні версії Office мали інший тип ліцензій. Програмний пакет зв’язувався з "ліцензованим пристроєм" і міг бути використаний тільки на цій машині.

Тим не менш, ніщо не перешкоджало видаленню офісного пакету і установці його знову на іншому пристрої. Тепер, коли така можливість пропадає, Office стане більш витратним придбанням для користувачів, які набувають ліцензійну версію. Ціна питання - від $ 140 до $ 400, що залежить від типу використання офісного пакету (для дому і навчання, для дому та бізнесу, професійний).

Варто зазначити, що у Microsoft є альтернатива у вигляді пакету Office 365. Суть в тому, що замість одноразового платежу за одиницю програмного пакету, з відповідно однією ліцензією для одного ПК, користувачі можуть підписатися на софт і користуватися ним на 5-ти ПК або 4-х Маках. Тим не менш, щомісячна абонплата в підсумку принесе ще більші витрати.

Таким чином, нова ліцензійна угода може призвести до відтоку користувачів на альтернативні програмні продукти. Прикладами можуть служити open source пакети OpenOffice і LibreOffice, у яких є такий же функціонал, як і в офісних пакетів від Microsoft. Крім того, ходять чутки, що Google задумався про випуск свого безкоштовного Google Docs софта з набором офісних додатків.

Раніше повідомлялося, IT-гігант Microsoft планує випустити Office для операційних систем з сімейства Linux.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.