Слідство розглядає чотири версії катастрофи літака у Донецьку

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 14.02.2013 21:29 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=19827

Літак, що розбився під Донецьком ввечері у середу, 13 лютого, впав на самісінькому початку злітно-посадкової смуги приблизно за 2 км від будівлі аеропорту.

За офіційною інформацією, на місці аварії на часі працюють слідчі прокуратури та експерти, які мають визначають причини падіння літака.

Дані про причини трагедії містять чорні скриньки, які знімуть тільки сьогодні, у четвер. Вчора це зробити не ризикнули, адже не було фахівців.

Остаточну причину трагедії голова комісії з розслідування і обласний прокурор обіцяють озвучити за 10 днів. Однак на часі є чотири попередні версії. Дві - про дії наземних служб, інші - про справність літака та адекватність дій екіпажу погодним умовам.

"Версія, що стосується правильних дій екіпажу; версія, що стосується правильності дій наземних служб; версія, що стосується технічного стану літака; версія, що стосується технічного стану наземних приладів, які забезпечують безпеку польотів", - перерахував прокурор Донеччини Володимир Вишинський.

Водночас в авіакомпанії "Південні авіалінії", якій належить повітряне судно, категорично заперечують версію про несправність літака. Судно до чартерного рейсу з фанатами "Шахтаря" готували саме техніки авіакомпанії. Попри те, що повітряній машині вже майже 40 років, генеральний директор "Південних авіаліній" Юрій Молод запевнив, що технічний стан був у нормі.

Напередодні нового року судно отримало всі льотні сертифікати і мало всі необхідні системи. В авіакомпанії схиляються до версії про приземлення у поганих метеоумовах.

Зараз тривають допити членів екіпажу та пасажирів літака. Зокрема, з їхніх слів створили повну реконструкцію подій, що призвели до загибелі щонайменше п’ятьох осіб. На підльоті до злітної смуги літак зачепив 10-метрову метеовежу. Після цього нахилився на правий борт, зачепив правим крилом, а потім двигуном злітну смугу. АН-24 винесло на ґрунт, судно перекинулося та розламалося навпіл ближче до хвостової частини. Тому і майже всі загиблі – це ті, хто опинився на розломі.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.