Пвртія регіонів вже готується до дострокових виборів

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 15.02.2013 10:07 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=19828

У Партії регіонів заявляють, що розблокують Верховну Раду і швидко ухвалять зміни до закону про вибори, щоб піти на перевибори за мажоритарною системою.

Про це заявив перший заступник голови фракції Партії регіонів Михайло Чечетов.

За його словами Чечетова, його політична сила не може дозволити, щоби з нею говорили мовою ультиматумів, до того ж опозиція висуває неконституційні вимоги.

"Парламент як якась забігайлівка: по ночах горілку п’ють, варениками закусюють. Такого паплюження парламенту ще не було! Разом із громадськістю ми присоромимо їх і примусимо працювати", - обурився Чечетов.

"Де записано, що сенсорна кнопка повинна бути? Такого ж нема в Конституції!", - заявив він.

Представники влади вважають, що опозиція, блокуючи парламент, дискредитує насамперед себе.

Якщо ж блокування парламенту триватиме, то Чечетов не виключає проведення позачергових виборів, причому за новим виборчим законом.

"Скоро комусь цей вареник поперек горла застрягне! Ми на п’ять хвилин розблокуємо Верховну Раду, як на харківських угодах – інтелігентно, культурно, щоб нікому зачіску не зіпсувати – ухвалимо зміни до закону і підемо на перевибори по мажоритарній системі", - заявив він.

"Якщо будуть вибори по мажоритарці, то ті, хто вареники їдять, не пройдуть. А у нас буде триста депутатів!", - обіцяє депутат-регіонал.

Як повідомлялося раніше, 15 лютого голови фракцій мають зібратися на нараду у спікера, щоб домовитися про розблокування роботи Верховної Ради, яке триває з 5 лютого.

Наступне засідання парламенту мало б відбутися 19 лютого.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.