У прокуратурі вважають, що можуть визначати, здорова Тимошенко чи ні

Автор/джерело -  © Дзеркало тижня



Дата публiкацiї - 15.02.2013 14:11 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=19833

Обвинувачення вважає, що екс-прем’єр Юлія Тимошенко, що знаходиться у ЦКЛ N5, більше не потребує стаціонарного лікування.

Під час засідання Апеляційного суду прокурор Олег Пушкар зачитав документ, що надійшов до суду, у якому сказано, що "Орган досудового слідства встановлював стан здоров’я підозрюваної Тимошенко і відповідно до висновку медичної комісії пацієнтка Тимошенко не потребує подальшого лікування і реабілітаційних заходів у стаціонарі, рекомендовано подальше спостереження поза лікарняними умовами".

Захисник екс-прем’єра Сергій Власенко заявив, що йому нічого не відомо про такий документ.

Раніше член медичної комісії Тамара Міщенко повідомила, що реалізація плану лікувальних заходів для Тимошенко, яка залишила її лікар з німецької клініки "Шаріте" Аннет Райссхауер, майже закінчена, а також висловила стурбованість ситуацією, що склалася.

Як повідомлялося раніше, Печерський райсуд Києва в жовтні 2011 року засудив Юлію Тимошенко до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів з Росією в 2009 році.

У грудні минулого року Тимошенко відправили відбувати покарання у Качанівську колонію під Харковом. Однак у зв’язку з погіршенням стану здоров’я з травня місяця вона перебуває в лікарні "Укрзалізниці" у Харкові.

Процесом її реабілітації займалися лікарі клініки "Шаріте", у тому числі Лутц Хармс, які спеціально приїжджали для цього в Україну. Німецькі медики неодноразово закликали відправити Тимошенко на лікування до Німеччини, проте українське законодавство не передбачає можливість лікування ув’язненого за кордоном


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.