Потрібно не лише декларувати духовність, а й щось втілювати

Автор/джерело -  © «Телекритика»



Дата публiкацiї - 23.01.2007 18:12 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1985

Микола Томенко розкритикував Президента, Уряд, Перший національний телеканал і Нацраду з питань телебачення та радіомовлення в Україні за відступ від української духовності та соборності.

- Української духовності в медіа, - ось стільки...

Народний депутат України Микола Томенко у заяві до Дня соборності зазначив, що в Україні досі залишається актуальною проблема єдності українців з точки зору цінностей української культури та духовності, які має пропагувати державна гуманітарна політика. На думку народного депутата, у невизначеності державної гуманітарної політики винен не тільки Уряд, відповідальність за це несе і Президент зі своєю командою.

«На сьогодні Національна рада з питань телебачення та радіомовлення в Україні, яка повинна опікуватися інформаційним простором і яка складається з проющенківської більшості, тільки за останній рік, за даними експертів, займалася активним просуванням переважно двох радіокомпаній, що пропагують російськомовну культуру, - «Love Radio» («Радіо Кохання»), до якого має стосунок Андрій Деркач, і «Радіо 5», яке пов’язують із Петром Порошенком. Загальна кількість ліцензій, які їм видала Нацрада протягом минулого року, складає близько 60-ти, в той час, як Національна радіокомпанія змогла отримати лише 8 ліцензій, і то - здебільшого у сільській місцевості», - заявив Микола Томенко.

Крім того, він зауважив, що і політика Першого національного телеканалу, якому держава замовляє програми, що мусять пропагувати українську культуру та духовність, теж викликає здивування. Зокрема те, що цей телеканал перед Різдвом українцям подарував трансляцію церемонії вручення міжнародної премії «Золота Шарманка», яка, вочевидь, була далека від української культури. Найцікавіше в цій історії те, що керівництво телеканалу щиро радіє, що йому довелося залучити до показу на Першому національному каналі російських виконавців і вважає цей проект ледь не одним з найкращих продуктів їхнього виробництва.

«І команда Президента, і команда Прем’єра повинні не лише декларувати свою вірність ідеалам української духовності та соборності, а щоденною діяльністю втілювати ці заяви в життя», - вважає народний депутат України.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.