Розміщення американських радарів у Європі захистить Україну

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 23.01.2007 18:39 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1986

Можливе розміщення на території Польщі і Чехії американських протиракетних баз забезпечить захист країн Європи, у тому числі й України, від можливостей нападу з боку країн Близького Сходу, сказав посол США в Україні Вільям Тейлор.

Терміни можливого розміщення на території Польщі і Чехії американських систем ПРО поки невідомі

"Призначення цих систем полягає в тому, щоб забезпечити захист країн Європи, у тому числі й України, від можливостей нападу з боку країн Близького Сходу, а також інших країн, що можуть мати доступ до військових ядерних технологій", - заявив Тейлор.

Можливе розміщення на території Польщі і Чехії американських протиракетних баз не буде загрожувати безпеці сусідніх країн, заявляє посол.

"Діяльність цих систем не спрямована проти якої-небудь із країн", сказав він на прес-конференції у вівторок у Києві.

Посол підкреслив, що переговори з даного питання почалися недавно. У цьому зв’язку Тейлор зазначив, що терміни можливого розміщення на території Польщі та Чехії американських баз також будуть залежати від ходу переговорів.

Коментуючи на прохання журналістів заяву Росії щодо можливості розміщення таких баз у Польщі і Чехії, американський посол сказав: "Я не знайомий з реакцією російської сторони".

Нагадаємо, що Росія сприйняла цю ініціативу США як безпосередню загрозу своїй національній безпеці.

У той же час Тейлор повідомив, що після ознайомлення з коментарями Росії з даного питання він надасть відповідний коментар американської сторони.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.