Дослідження ОЕСР: Україні бракує політики розвитку малих і середніх підприємств

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 19.02.2013 16:42 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=19867

Організація Економічного Співробітництва та Розвитку (ОЕСР) разом з Європейською Комісією, Європейським Фондом Освіти та Європейським Банком Реконструкції і Розвитку (ЄБРР) представили Індекс малого та середнього підприємництва в країнах-учасницях Східного партнерства за 2012 рік.

Дослідження оцінює прогрес цих країн у впровадженні Акту про малий бізнес в Європі.

Згідно з дослідженням, впродовж останніх чотирьох років внесок малих і середніх підприємств в українську економіку постійно знижувався, - повідомляє сайт Представництва Європейського союзу в Україні.

У середніх підприємствах рівень занятості суттєво зменшувався – приблизно на 10% щороку упродовж 2007-2010 років.

Наразі сектор малих і середніх підприємств складає 58,1% від загального рівня зайнятості (26,3% людей зайняті малим підприємництвом; 31,8% – середнім). Останніми роками частка малих і середніх підприємств відповідно до обороту знизилася на 9,5% – з 60,7% у 2007 році до 51,2% у 2010 році.

На думку авторів дослідження, ці цифри говорять про необхідність запровадження державної політики, що сприятиме підвищенню конкурентоспроможності малого та середнього бізнесу.

Попри те, що Україна зобов’язалася підтримати розвиток малих і середніх підприємств, наразі мало роботи доведено до кінця для ефективного впровадження реформ у цьому напрямі. Зокрема, в Україні не існує державної організації, що відповідала би за розробку та втілення реформ у секторі малого та середнього підприємництва.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.