В Ізраїлі не будуть продавати новий Chevrolet моделі «SS»

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 19.02.2013 21:03 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=19873

Американський автомобільний концерн General Motors провів презентацію нової моделі Chevrolet, яка стала першим седаном із заднім приводом, що був створений цією компанією для американського ринку за останні 17 років.

Як повідомляє NEWSru.ua, виробник дав автомобілю назву Chevrolet 2014 Super Sport, або скорочено Chevrolet SS.

Презентація відбулася на знаменитій гоночній трасі в Дайтоні, штат Флорида. Виробники заявляють, що машина візьме участь в гонках NASCAR. Газета USA Today цитує президента NASCAR Майка Хелтона, за словами якого, новий Chevrolet сподобається як фанатам мотоспорту, так і автомобілістам.

Журналістам машину представив триразовий переможець гонок Daytona 500 Джефф Гордон. В честь презентації він одягнувся в гоночний комбінезон: "Ця штука виглядає такою швидкою, що без нього я не міг обійтися. Це чотиридверний седан з серцем "Корвета"".

Автомобіль, що оснащений восьмициліндровим V-подібним двигуном, був створений австралійським відділенням компанії - фірмою Holden Commodore. В Австралії він продається під назвою Commodore SS V. Частина вироблених автомобілів йдуть на експорт.

При цьому залишилося непоміченим що назва моделі нагадує про зловісні "охоронні загони" третього рейху - підрозділи СС. Ця воєнізована організація, очолювана рейхсфюрером Генріхом Гіммлером, відповідала і за знищення єврейського населення окупованих нацистами територій.

В Ізраїлі новий Chevrolet продаватися не буде. Голова об’єднання партизанів і член Ради меморіального центру "Яд ва-Шем" Барух Шув заявив газеті "Едіот Ахронот", що вважає використання абревіатури СС неприпустимим, і висловив упевненість, що вона не принесе успіху нової моделі.

В 2011 році угорський новинний канал N1, що віщає через Інтернет, випустив новинний сюжет з привітанням на адресу Адольфа Гітлера. Сюжет, як і годиться, транслювався 20 квітня - у день народження фюрера. У ньому Гітлер іменувався "німецьким політиком", який домігся економічного та морального розвитку ввіреного йому держави.

На думку авторів сюжету, Гітлер у короткі терміни зумів відновити розгромлену і доведену до злиднів Німеччину. Згодом, "ймовірно, найбільший політик в історії" став жертвою "полювання на відьом", яку розв’язали "англосакси і більшовики".

Минулого року бренд Chevrolet потрапив у немилість до мусульман - через свою емблему. Одним із духовних лідерів Єгипту була видана фетва (релігійний указ), що забороняє мусульманам їздити на автомобілях марки Шевроле. Заборона пояснюється тим, що логотипом Chevrolet є “християнський хрест”.

Автомобіль, що оснащений восьмициліндровим V-подібним двигуном, був створений австралійським відділенням компанії - фірмою Holden Commodore



 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.