Захарченко вважає дії міліції у Гостинному дворі правомірними

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 20.02.2013 12:00 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=19875

Міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко вважає дії правоохоронців у Гостинному дворі правомірними.

Про це він сказав сьогодні в коментарі журналістам.

"Міліцію бити не можна. Нікому в принципі. І ті події, які там відбулися, і ті громадяни, народні депутати, які вважають, що можна штовхати, бити міліцію, вони помиляються", - сказав Захарченко.

Він підтвердив, що керівництво "Беркута" усунено від виконання обов’язків. "У зв’язку з тим, що народні депутати звернулися до мене, як до міністра, з проханням провести об’єктивне службове розслідування цих подій, я призначив службове розслідування. Для того, аби воно було об’єктивним, їх усунено. Вони зараз працюють, але не виконують своїх безпосередніх обов’язків", - відзначив Захарченко.

Відповідаючи на питання, чому біля Гостинного двору залишаються автобуси із співробітниками «Беркута», Захарченко сказав: "Ви ж знаєте, що там була пожежа. Для того, аби пам’ятка архітектури збереглася, потрібно дах відремонтувати. Чи нехай там дощ падає, сніг? Безперечно, якщо не дають людям ремонтувати, має ж хтось забезпечити будівельникам можливість відремонтувати. Щоб не було нових протистоянь, міліція там виконуватиме свої обов’язки".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.