Переговори про розблокування Ради на межі зриву через відмову регіоналів приймати пропозиції опозиції?

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 20.02.2013 13:30 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=19877

Переговори про розблокування Верховної Ради перебувають на межі зриву.

Про це повідомляють джерела Тиждень.ua серед учасників переговорів від опозиції.

За їхньою інформацією, Партія регіонів сьогодні зранку несподівано відмовилась погоджуватись на принципові вимоги опозиції, як наприклад ухвалення змін до регламенту шляхом підняття рук, анулювання голосувань під час яких були помічені факти кнопкодавства тощо.

Підтвердити цю інформацію в середовищі парламентської більшості поки не вдалося. Переважна більшість депутатів від усіх фракцій запевняють, що нічого не знають про хід переговорів.

Натомість раніше депутати від Партії регіонів покладали вину за можливість зриву переговорів на фракцію УДАР, що, за їхніми словами, постійно висуває певні вимоги.

Нагадаємо, раніше опозиціонери заявили, що засідання Верховної Ради розпочнеться тільки з особистого голосування підняттям рук за зміни до регламенту Верховної Ради.

Голови фракцій продовжують переговори у спікера Володимира Рибака.

Раніше народний депутат від «Батьківщини» Анатолій Гриценко повідомив, що погодженого проекту змін до Закону про регламент щодо персонального голосування немає.

За словами Гриценка, проект, що був напрацьований учора, за підсумками переговорів, виписаний нечітко, щоб гарантувати персональне голосування.

Як повідомлялося раніше, опозиція блокує сесійну залу парламенту з 5 лютого, вимагаючи забезпечення персонального голосування депутатів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.