Киянам радять платити за старими тарифами

Автор/джерело -  © 5 канал



Дата публiкацiї - 23.01.2007 21:26 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1988

Платити за старими цінами за житлово-комунальні послуги киянам радять заступник міністра юстиції України Лідія Горбунова і голова підкомітету Верховної Ради з питань житлово-комунального господарства Олексій Кучеренко.

Олексій Кучеренко: “Черновецький демонструє відсутність логіки і послідовності”

Кияни можуть сплачувати за житлово-комунальні послуги за старими цінами. Про це повідомила заступник міністра юстиції України Лідія Горбунова. За її словами, на сьогодні діють тарифи, які були до 1 грудня.

Хоча можна платити і за новими. Оскільки у будь-якому разі робитимуть перерахунок тарифів - у більшу або в меншу сторону. За даними Мін'юсту, збільшені тарифи дотепер не були зареєстровані, а тому не вважаються дійсними.

Платити за старими цінами за житлово-комунальні послуги киянам радить і голова підкомітету Верховної Ради з питань житлово-комунального господарства Олексій Кучеренко.

Про це він заявив сьогодні під час прес-конференції.

На його думку, розв'язання тарифної проблеми у столиці відбулося непрофесійно і популістськи. А тому владу чекає серйозне випрОбування, адже вона почала втрачати довіру серед киян.

Помилкою пан Кучеренко називає те, що усі вИтрати підприємств ЖКГ вирішили покрити за рахунок городян. Тоді як доцільніше було б їх порівну розділити між населенням та бюджетом Києва. Тарифи, за словами народного обранця, треба було підвищувати упродовж кількох років. При цьому спочатку поліпшити якість послуг, а вже потім - їхню вартість.

Олексій Кучеренко, голова підкомітету ВР з питань ЖКГ:
“Аналізуючи останні заяви нашого міра, Київського міського голови Черновецького, коли він три дні назад, в моєму розумінні, повністю дезорієнтував ситуацію, оголосивши, що дуже скоро 90 відсотків киян платитимуть за старими тарифами. Тобто він цією заявою продемонстрував повну відсутність певної логіки, певної коцепції, хоч якоїсь послідовності в діях київської влади.”

Нагадаємо, частина депутатів Київради агітувала киян сплачувати за новими розцінками. Решта, з опозиційного табору, закликає ігнорувати їх. Депутатська комісія, яка розслідує доцільність підвищення тарифів, ще не оприлюднила результатів своєї роботи.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.