Чому фракція ПР затягує переговори?

Автор/джерело -  © Газета.ua



Дата публiкацiї - 21.02.2013 10:55 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=19890

Партії регіонів перевибори не вигідні, однак і голосувати персонально вони не хочуть, бо явку своїх нардепів забезпечити буде важко.

Таку думку у коментарі Gazeta.ua висловив політолог Віталій Бала.

Він зауважив, що перемовний процес щодо персонального голосування та розблокування Верховної Ради затягує саме Партія регіонів.

"Мета дуже проста — вони не можуть піти на те, щоби всі ходили до парламенту, бо забезпечити явку дуже важко. Це, насправді, проблема. І це головна причина того, чому йде затягування. Наскільки розумію, зараз іде намагання так чи інакше спробувати прийняти той варіант щодо персонального голосування, який все ж таки давав би можливість не голосувати особисто", - переконаний експерт.

Бала додав: "Це все гра. І вона не є ані політичною, ані державницькою. На мою думку, у нас склалося викривлене уявлення про більшість. Тим паче, що ця більшість зараз навіть не закріплена ні в Конституції, ніде. Наче б то більшість у парламенті має бути для того, щоби не давати можливості меншості працювати, щоби не рахуватися із опозицією і голосувати тільки ті закони, які потрібні".

Насправді, на думку політолога, більшість важлива тільки тоді, коли призначається уряд і ключові посади, за які має голосувати парламент.

"В іншому випадку треба співпрацювати і приймати ці закони, які б підтримувала не тільки одна частина зали, а обидві. Я не думаю, що ці ж опозиціонери будуть голосувати проти законів, які будуть покращувати життя громадян. Їм це не вигідно політично. У нас же у парламенті відбувається якась перманентна політична війна, замість політичної конкуренції", - зауважив Бала.

Однак, на його переконання, вихід із ситуації таки має бути знайдено, оскільки перевибори нікому не потрібні.

"На сьогоднішній день я не бачу жодних підстав для перевиборів. Бо на перевиборах постраждає, у першу чергу, Партія регіонів. Навіть зважаючи на міфічні заяви про мажоритарку, можна говорити про те, що у них (Партії регіонів) навіть за цих умов буде менше людей, ніж є зараз", - підкреслив він.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.