ЄС дав Україні час до травня на виконання євроінтеграційних вимог?

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 21.02.2013 13:31 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=19895

Брюссель вперше назвав чіткі часові рамки для імплементації Києвом умов, закладених у грудневих висновках Ради ЄС: до травня Україна повинна продемонструвати відчутний прогрес у виконанні цих умов.

Угоду про асоціацію планують підписати до Вільнюського саміту Східного партнерства.

«Травень – це важливий час в нашому календарі, коли мають бути розпочаті внутрішні процедури, які дозволять нам підписати Угоду про асоціацію до Вільнюського саміту. Комісія повинна підготуватися, щоб просити Раду ЄС авторизувати підписання Угоди », – заявило в Брюсселі дипломатичне джерело Зовнішньополітичної служби Європейського Союзу напередодні саміту Україна-ЄС, який відбудеться 25 лютого у Брюсселі.

У зв’язку з цим він підкреслив, що європейська сторона «нагадує нашим колегам, що часу мало».

Нагадаємо, Рада ЄС може підписати угоду про асоціацію до саміту Східного Партнерства, якщо Україна виконає всі вимоги Європи.

Саміт Україна-ЄС відбудеться 25 лютого 2013 року у Брюсселі. Як відомо, у Європарламенті виступають за підписання угоди про асоціацію з Україною у листопаді 2013 року на саміті у Вільнюсі.

Україна та ЄС розпочали переговори щодо угоди про асоціацію в 2007 році і завершили їх у грудні 2011 року. 30 березня 2012 року угода була парафована сторонами.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.