США хочуть заборонити досліджувати історію

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 24.01.2007 04:16 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1990

В вівторок США внесли на розгляд Генеральної асамблеї ООН резолюцію, яка засуджує заперечення Холокосту як історичного факту, передає агентство Reuters.

Ця книжка-дослідження Юргена Графа заборонена в Європі ліберастичними колами

Резолютивна частина документа вміщує два абзаци. У першому - "безумовно" засуджується будь-яке заперечення Холокосту, у другому міститься заклик до всіх країн-членів ООН беззастережно відкидати часткові чи повні сумніви в цьому історичному факті, так само як і спроби довести, що Холокост є міфом, повідомляє Lenta.ru.

На даний момент резолюцію підтримують 72 країни з 192 членів Генасамблеї, у тому числі всі європейські держави, Ізраїль, Канада, Нова Зеландія й Австралія. Автори тексту сподіваються, що в остаточному підсумку за резолюцію проголосують понад 104 країн - саме таке число держав підтримало подібну резолюцію в листопаді 2004 року.

Очікується, що голосування може відбутися вже найближчої п'ятниці, напередодні Дня пам'яті жертв Холокосту 27 січня. На думку аналітиків, у першу чергу, резолюція спрямована проти Ірану й іранського Президента Махмуда Ахмадінеджада, який привселюдно висловлює сумніви в реальності Холокосту. Як нагадує агентство, у грудні 2006 року в Тегерані пройшла конференція, учасники якої намагалися поставити під сумнів факт знищення шести мільйонів євреїв під час Другої світової війни.

Від "Аратти". Досить дивною (але цілком прогнозованою, враховуючи вплив єврейського лоббі в США), з точки зору здорового глузду та встановлення історичної правди, виглядає позиція США. До вивчення трагедій, подібного масштабу необхідно залучати якомога більше вчених, і бажано неупереджених. Наприклад, видатними дослідниками Голодомору в Україні були абсолютно незаангажовані вчені - Джеймс Мейс, Роберт Конквест, Якоб Сундберг, Морган Вільямс - представники США та Швеції. А заборона на дослідження сумно наводить на думку про чергову спекуляцію історичними фактами заради отримання банального фінансового зиску...


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.