КМДА обрахувала киян. На комірному

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 24.01.2007 16:10 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1992

Підгрупа депутатської комісії Київради з вивчення причин підвищення квартплати і плати за присадибну територію, завершила свою роботу. Як виявилося, тарифи для киян були завищені.

Як повідомляється, у підсумку комісія зробила висновок, - розпорядження мера про підвищення тарифів не відповідає вимогам Постанови Кабміну, у якому сказано, що розмір тарифу по кожному нашому будинку визначається індивідуально.

У Києві немає жодного ідентичного будинку, а тому і квартплата повинна відрізнятися. Причому, як сказав глава робочої групи, член фракції БЮТ Олександр Клюс, різниця в сплаті може відрізнятися в декілька разів для жителів різних районів.

"І збільшення квартплати в 3,4 рази - не що інше, як профанація, - говорить Клюс. - За висновками комісії, для одних будинків квартплату доведеться зменшити в два рази, а для інших - підняти в п’ять разів. Механічного підвищення квартплати бути не повинно".

"Наша комісія рекомендує КМДА підняти тарифи для населення не більш ніж у 1,7 рази", - сказав Клюс.

Проведений аналіз фінансової діяльності КП УЖГ показав значне розходження в собівартості послуг. Найнижча собівартість обслуговування будинків і присадибних територій у Деснянському районі - 73,6 коп за 1 кв. м. А найвища в Печерськом - 1,7 грн. за квадрат.

Після вивчення питання, робоча група запропонувала скасувати розпорядження про підвищення тарифів і провести коректування окремих статей бюджету Києва і за рахунок цього тимчасово покрити різницю між тарифами і собівартістю комунальних послуг.

Для подолання збитковості жеків при збереженні діючих, тобто "старих" тарифів, встановлених у 2000 році, пропонується підняти квартплату усього на 20,2 коп на 1 кв. м житлової площі. При цьому середній тариф по місту міг би складати 73,1 коп, а не 1,81 грн, як визначено розпорядженням КМДА.

Пропозиції робочої групи будуть озвучені на сесії Київрада в четвер, 25 січня.

КМДА з грудня 2006 року підвищила тарифи на жилкомпослуги в 3,4 рази. Пізніше для мешканців старих будинків тарифи були знижені на 32,6-39,3%, а для мешканців інших будинків - на 11%.

Тим часом Мін’юст повідомляє, що збільшені тарифи дотепер не були зареєстровані. Розпорядження київської влади щодо нових тарифів недійсні, оскільки їх не послали в міське управління юстиції.

Напередодні міський глава Києва Леонід Черновецький пообіцяв поступово знижувати тарифи.

Від “Аратти”: висновки комісії Київради вчергове засвідчили: українська влада, як на вищих щаблях уряду, так і на місцях, веде безкомпромісну боротьбу із чесними громадянами.

При повному сприянні правоохоронних органів. Бо ж можемо стверджувати, киянам, які чесно заплатили по отриманним квітанціям ніхто й нічого не поверне. Як й не притягнуть до кримінальної відповідальності за шахрайстіво тих, хто зазначені квітанції виписував. Не кажучи про тих, хто видавав розпорядження КМДА.

Проте, ми чомусь не маємо жодного сумніву, що у регіонах робиться не тільки подібне, а й ще гірше і зухваліше. Бо там, як кажуть, до столиці далеко, а чиновницька кругова порука - поруч. І немає, нібито, на то ради. Поки кожен за себе...

Однак, у звіті опозиційного голови комісії ми поміттили дещо дивне. А саме, нам геть не зрозуміло, чим “хрущовка ”у Деснянському районі відрізняється від такої ж у Печерському? Можна безпомилково сказати, що капремонти, що там, що там, не робилися ніколи, що комунікації настільки гнилі, що на них дихати не можна, що опалення міцно замуляно накипом, настільки, що радіатори скоріш служать для прикраси інтер'єру, ніж за призначенням... І мекають там, здебільшого пенсіонери, або ті сім'ї, які не можуть собі дозволити кращого.

Різниця тільки в тому, що вартість життя у Деснянськму районі значно менша, ніж у Печерському, на відзнаку від зарплат і пенсій.

Може такі дрібниці не відомі БЮТівцю? Якщо зернеться до нас - безкоштовно проведемо екскурсію зі спілкуванням із виборцями.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.