Німецькі лікарі не можуть потрапити до Тимошенко

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 25.02.2013 12:37 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=19922

Німецькі лікарі клініки “Шаріте” так і не отримали від влади офіційне повідомлення про те, коли їм буде надано дозвіл на зустріч з лідером опозиції Юлією Тимошенко.

Про це йдеться у заяві прес-служби партії "Батьківщина".

"23 лютого німецькі лікарі планували обстежити Юлію Тимошенко, однак, з надуманих причин тюремники відмовили у зустрічі. Медики клініки "Шаріте" до цього часу так і не мають інформації щодо можливої дати зустрічі. З надуманих причин лікарям не дозволили зустрітися з Юлією Тимошенко у суботу, а тепер, незрозуміло на яких підставах, зволікають з відповіддю щодо дати приїзду", - йдеться у заяві.

У прес-службі також нагадали, що теза влади про те, що німецькі лікарі не могли зустрітися з Юлією Тимошенко, оскільки це неможливо у вихідні дні, не витримує жодної критики, бо медики клініки "Шаріте" неодноразово приїздили до Юлії Тимошенко у суботу-неділю, щоб провести обстеження і проконтролювати хід лікування.

"Невизначеність питання щодо приїзду німецьких лікарів з боку влади означатиме лише одне - режим має намір продовжувати провокації щодо Юлії Тимошенко і цілеспрямовано не допускає до лідера опозиції незалежних лікарів, аби так звані "медичні комісії", підконтрольні Банковій, продовжували розповсюджувати неправду щодо стану здоров’я Юлії Тимошенко", - йдеться у заяві.

У прес-службі зазначили, що 15 березня 2012 року Європейський суд з прав людини в приписі в рамках 39-го правила регламенту своєї діяльності встановив процедуру для уряду України про лікування Юлії Тимошенко, згідно з яким незалежні лікарі, а це лікарі берлінської клініки «Charité», повинні ухвалювати всі рішення, пов’язані з її лікуванням.

Між тим ДПтС наголошує, що німецькі лікарі були офіційно проінформовані про готовність відомства забезпечити їхню роботу з Тимошенко.

Державна пенітенціарна служба України наголошує, що німецькі лікарі з клініки «Шаріте» були офіційно проінформовані про готовність відомства забезпечити роботу Міжнародної медичної комісії з обстеження засудженої колишньої прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі ДПтС.

У відомстві нагадали, що сьогодні в ЦКЛ «Укрзалізниці» у Харкові мала розпочати роботу Міжнародна медична комісія за участі лікарів МОЗ України та берлінської клініки «Шаріте» з обстеження Тимошенко.

Однак, незважаючи на готовність роботи комісії з числа українських лікарів, німецькі лікарі до м.Харкова станом 10:00 годину 25 лютого так і не прибули.

Окремо ДПтС інформує, що німецька сторона була офіційно проінформована у встановленому порядку через МЗС України про готовність забезпечити роботу зазначеної комісії.

Враховуючи появу викривлених заяв в ЗМІ з цього питання, ДПтС України звертає увагу, що будь-яких перешкод з боку пенітенціарного відомства щодо проведення обстеження засудженої Тимошенко не чиниться. Про це свідчить і той факт, що усі попередні візити німецьких лікарів з боку пенітенціарної служби були організаційно забезпечені.

Крім того, заяви політичної сили «Батьківщина» є неправдивими і мають на меті виправдання за не приїзд німецьких лікарів шляхом спроби чергової дискредитації пенітенціарного відомства.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.