Янукович у Віслі пообіцяв покращити умови утримання Тимошенко і звільнити Луценка

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 25.02.2013 14:05 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=19925

Президент Віктор Янукович під час зустрічі з главами Польщі та Словаччини Броніславом Коморовським і Іваном Гашпаровичем 21 лютого в польському місті Вісла пообіцяв звільнити колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

Про це повідомляє Gazeta Wyborcza з посиланням на власні джерела.

Газета зазначає, що Янукович під час спілкування з Коморовським та Гашпаровичем не надав жодних офіційних обіцянок стосовно справ ув’язнених екс-міністра та колишньої глави українського уряду Юлії Тимошенко, звільнення якої в першу чергу добиваються західні політики.

"Неофіційно однак ніби-то обіцяв "значне покращення умов утримання Тимошенко та звільнення Луценка", - написало видання.

Співробітники канцелярії Коморовського не підтверджують і не спростовують інформацію про обіцянку звільнити Луценка, а представник Міністерства закордонних справ Польщі закликав дочекатися конкретного рішення української влади.

«Янукович лавірує. Давайте зачекаємо, поки врешті виконає якусь із своїх декларацій», - зауважив Gazeta Wyborcza високопосадовець польського МЗС. У відомстві вважають, що для Президента України сьогодні важливо покращити відносини з Євросоюзом, «хоч би для того, аби мати кращу позицію в розмовах з Росією».

Видання також звернуло увагу на суперечливі сигнали з Києва напередодні саміту Україна-ЄС, який проходить сьогодні у Брюсселі, нагадавши, що з одного боку Верховна Рада ухвалила заяву про підтримку євроінтеграції, а з іншого - Міністерство охорони здоров’я повідомило, що Юлія Тимошенко більше не потребує стаціонарного лікування.

Поінформоване джерело агенції УНІАН підтвердило інформацію про те, що українська влада задекларувала намір звільнити Юрія Луценка, зауваживши, що ця інформація вже деякий час поширюється серед експертів, які займаються українською тематикою.

Нагадаємо,22 лютого під час телепроекту «Діалог з країною» Віктор Янукович натякнув, що готовий помилувати Юрія Луценка.

Крім того, Янукович заявив, що відеокамери в палаті Тимошенко варто прибрати. У цей же день пенітенціарна служба демонтувала камери відеоспостереження у палаті екс-прем’єра.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.