Перспектива безвізового режиму між Україною і ЄС обурила Кремль

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 25.02.2013 14:48 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=19927

Голова МЗС Росії Сєрґєй Лавров вважає дискримінацією для Росії те, що ЄС підписав угоду лише з Україною, а не з Росією про безвізовий режим для власників службових біометричних паспортів.

Про це він заявив, виступаючи перед студентами Дипломатичної академії в Москві.

"Зовсім недавно ЄС підписав угоду про спрощення візового режиму з Україною, де власники службових біометричних паспортів звільнені від необхідності отримувати візи", - сказав він.

"І тут ми, відмовившись від цього свідомо, підемо на те, що нас дискримінують. Коли ми запитуємо у Брюсселі, чому українцям це можна, а нам не можна - відповідь дуже цікава: Росія - це не Україна. Звичайно, не Україна, але ж ми знаємо, що чиновник український від чиновника російського не дуже відрізняється", - заявив Лавров.

Він підкреслив, що такий відверто дискримінаційний підхід Росію влаштувати не може.

Тому МЗС РФ розраховує, що в остаточній редакції угоди про спрощення візового режиму таку норму буде передбачено і для російської сторони.

Лавров зауважив: ззовні це може сприйматися, що переговірники від Росії хочуть домогтися безвізового режиму для своїх чиновників, але питання в тому, що такі прецеденти вже є.

При цьому він розповів, що з боку РФ такою перевагою зможуть користуватися 15 тис. чиновників, а з боку ЄС - близько 200 тис.осіб.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.