США нагадує українським урядовцям про політичні переслідування і необхідність реформи ГПУ та судів

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 26.02.2013 10:48 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=19928

США все ще хвилюють політично мотивовані ув’язнення екс-урядовців в Україні та затримка реформування судової системи.

Про це йдеться в оприлюдненому 25 лютого прес-релізі Державного Департаменту США за результатами п’ятого засідання Робочої групи з політичного діалогу та верховенства права, яка відбулася 22 лютого у Вашингтоні під егідою двосторонньої Комісії зі стратегічного партнерства.

Засідання Робочої групи відбулося за головування заступника помічника Державного секретаря з питань демократії, прав людини і праці Томаса Меліа та за участі радника українського президента з судової та правоохоронної реформи Андрія Портнова, помічника адміністратора USAID по Європі і Євразії Пейдж Александер, американських посадовців з Міністерства юстиції, заступника міністра закордонних справ України Андрія Олефірова і посла України в США Олександра Моцика.

На зустрічі посадовці США відмітили прогес України в окремих галузях та вчергове вказали проблеми з погіршенням демократії.

«США привітали прийняття Україною нового Кримінально-процесуального кодексу (КПК), а також відзначили важливість ефективного здійснення та необхідність комплексної прокурорської реформи для зміцнення КПК через відбір в Генеральної прокуратури загальних повноважень нагляду.

У той же час США висловили стурбованість з приводу політично мотивованого переслідування та ув’язнення колишніх державних чиновників, виборчої справедливості та недоліків, виявлених міжнародними спостерігачами в жовтні на парламентських виборах 2012 року, прийняття спірних результатів у п’яти одномандатних округах та не передбаченого законом рішення Вищого адміністративного суду України позбавити мандатів двох членів парламенту», - йдеться у повідомленні.

Крім того, США також хвилює, що в Україні все ще зберігаються проблеми зі свободою зібрань, тиск на ЗМІ, проблеми з повагою прав ЛГБТ та інших уразливих меншин


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.