Українська програма-переможець конкурсу Microsoft не цікавить підлеглих Табачника

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 26.02.2013 11:11 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=19929

Викладач інформатики з Дніпропетровського ліцею Євген Мотурнак нещодавно переміг у конкурсі компанії Microsoft, обійшовши 50 конкурентів з Європи.

Мотурнаку вдалося підкорити експертів IT-гіганта, створивши програму, що дозволяє школярам моделювати електричні схеми.

Це дозволить юним фізикам спочатку створити безпомилковий ланцюг постійного струму, а потім вже приступати до його складання в реальності на лабораторних роботах, пише газета "Сегодня".

"Людина може сама набирати будь-які схеми, змінювати параметри всіх елементів і візуально бачити, як змінюється сила струму, напруга тощо", - розповідає Мотурнак.

За його словами, якщо учень помиляється і пускає більшу кількість струму, ніж потрібно, то перегорає певний елемент. На екрані над ним починає розвиватися димок, і вискакує пояснення, що вийшло з ладу і чому.

Там є також вбудована система маленької довідки - можна на екрані доторкнутися до кожного з елементів ланцюга, і відразу ж спливе рядок довідки, в якій пояснюється, що це за елемент і для чого він необхідний.

Мотурнак наголошує, що програма розроблена для смартфонів, інтерактивних дошок і сенсорних планшетів.

Над своїм дітищем Євген працював недовго: два тижні придумував концепцію програми, а розробив всього за 21 годину на фіналі випробувань в Лондоні.

Найближчим часом його розробка з’явиться в інтернет-магазині додатків Microsoft. Спеціалістів компанії Microsoft настільки вразила розробка Євгена, що вони навіть запропонували йому стати інноваційним вчителем - проводити семінари і друкувати свої публікації.

Проте, водночас, Міносвіти поки не висловило бажання впровадити розробку дніпропетровця в Україні.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.