Мінюст вважає, що список чиновників-корупціонерів є предметом таємниці

Автор/джерело -  © Коментарі



Дата публiкацiї - 26.02.2013 13:37 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=19932

Єдиний держреєстр з відомостями про вчинені корупційні правопорушення має бути закритий, оскільки розголошує особисті дані.

Про це в інтерв´ю виданню «Урядовий кур´єр» заявив міністр юстиції Олександр Лавринович.

За його словами, Єдиний держреєстр осіб, які вчинили корупційні правопорушення, є базою персональних даних, і підпадає під дію положень Закону «Про захист персональних даних».

«Персональні дані - інформація з обмеженим доступом. Але навіть якщо б такого закону не було, вважаю, що не можна ці дані розголошувати», - додав Лавринович, зазначивши, що людина, яка вчинила корупційне правопорушення, «вже має багато обмежень».

«Якщо людина є в цьому реєстрі, то вона ніколи не буде працювати на державній службі або в органах місцевого самоврядування. Так вона вже покарана на все життя», - зазначив Лавринович, підкресливши, що публічність в цьому питанні «суперечить нормам права і людського ставлення до тих, хто переступив у своєму житті закон».

Як повідомлялося раніше, Єдиний держреєстр осіб, які вчинили корупційні правопорушення, ведеться з метою забезпечення єдиного обліку осіб, які вчинили корупційні правопорушення, а також для забезпечення спеціальних перевірок відомостей щодо осіб, які претендують на зайняття посад, пов´язаних із виконанням функцій держави або місцевого самоврядування.

Станом на грудень 2012 року до Єдиного держреєстру внесено 5700 рішень судів першої інстанції про притягнення осіб до відповідальності за вчинення корупційних правопорушень. Таким чином з початку року список в реєстрі збільшився майже вчетверо.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.