На Банковій приховують регулярні зустрічі Януковича з Коксом і Кваснєвським

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 27.02.2013 11:15 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=19940

Конкретні сценарії виходу з кризи в питаннях, пов’язаних з долею Юлії Тимошенко та Юрія Луценка, на закритій зустрічі Президента Віктора Януковича з президентами Єврокомісії та Європейської ради Жозе Мануелем Баррозу та Германом ван Ромпеєм у понеділок не обговорювалися.

За рішенням європейських лідерів ця частина переговорів знаходиться у компетенції представників Європарламенту Патріка Кокса та Олександра Кваснєвського, які вже запропонували Віктору Януковичу певні сценарії, повідомляє «Коммерсант-Украина».

Представник Європарламенту, що побажав залишитися неназваним, повідомив виданню, що зустрічі європейських посередників з українським Президентом проходять регулярно, і, як правило, адміністрація глави держави не повідомляє про їх проведення. "Якщо підсумувати тривалість їх переговорів, вийде близько 25 годин", - повідомив представник Європарламенту.

Один із співрозмовників видання припустив, що як варіант розглядається звільнення Юрія Луценка. "Вважаю, що (для відповідності вимогам ЄС – Ред.) Юрій Луценко вийде з в’язниці, і будуть вирішені певні питання, пов’язані з Юлією Тимошенко. Однак ці припущення не можна вважати достовірними до тих пір, поки вони не будуть підтверджені роботою місії Кокса -Кваснєвського", - підкреслило джерело.

Видання відзначає, що під час зустрічі у понеділок Януковича поставили перед фактом: Україна повинна змінити ситуацію найближчим часом.

"Герман ван Ромпей прямо сказав Віктору Януковичу, що інститути ЄС визначили для себе крайній термін - початок травня. За цей період ми повинні побачити прогрес у всіх областях, в тому числі і по вибірковому правосуддю, - запевнив співрозмовник видання. «Так що з’ясувати, чи зрозумів Президент Янукович наші сигнали, ми зможемо вже в найближчі тижні», - додав він.

Як відомо, Пет Кокс і Алєксандр Кваснєвський стали спостерігачами від Європейського парламенту із судових процесів над екс-прем’єром Юлією Тимошенко і розпочали роботу 11 червня 2012 року. Відповідні домовленості були досягнуті між прем’єр-міністром Миколою Азаровим і президентом Європарламенту Мартіном Шульцем.

Пізніше їх мандат був розширений: окрім справ Тимошенко, вони також спостерігали за справами екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка і колишнього тимчасово виконувача обов’язків міністра оборони Валерія Іващенка.

На початку лютого 2013 року Європарламент продовжив роботу місії Кокса-Кваснєвського.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.