Для чого опозицію запросили на засідання уряду? Для масовки?

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 27.02.2013 13:03 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=19942

Парламентська опозиція покинула розширене засідання уряду, в якому брав участь Президент Віктор Янукович.

Це сталося після того, як прем’єр-міністр Микола Азаров оголосив про закінчення першої частини засідання і оголосив кому надається слово. Він запропонував після виступу голови Донецької облдержадміністрації Андрія Шишацького та голови Верховної Ради Володимира Рибака (вистуав від імені всіх нардепів) заслухати заключне слово Президента України Віктора Януковича і завершити засідання уряду, оскільки регламент вичерпано.

Після цього з місця встав Арсеній Яценюк і почав вимагати, щоб було надано слово опозиції. За його словами, опозиціонери також підготували конструктивні пропозиції до урядової програми.

Однак Азаров сказав, що він діє за рішенням уряду і на засіданні мають виступати тільки урядовці (хоча слово надавалося й главам облдержадміністрацій).

“Арсеній Петрович, Ви ж бувший член уряду, Ви знаходитесь на засіданні уряду, а не на Верховній Раді! І Ви повинні підкорюватись регламенту роботи Кабінету міністрів. Арсеній Петрович, ми вам, коли знаходились в опозиції, не заважали працювати. Такого не було випадку, щоб ми ось так приходили і зривали засідання уряду. Такого не було. Ще раз попереджую Вас: я нікому не дам зірвати засідання уряду. Рішення урядом прийняте. Будь-ласка, в письмовому вигляді пропозиції. Ми їх розмістимо на сайті, на Урядовому порталі, і відповідні міністерства отримають доручення вивчити всі пропозиції опозиції”, - сказав на підвищених тонах Азаров.

У відповідь Яценюк заявив, що влада не готова до діалогу з опозицією і оголосив, що народні депутати покидають засідання уряду.

Вочевидь цей інцидент роздратував гаранта, бо у заключному виступі замість традиційної підсумкової промови прозвучав типовий "рознос" урядовців і голів держадміністрацій за.. недостатню увагу будівництву дитячих майданчиків і пропаганді здорового способу життя серед молоді.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.