Михайло Іллєнко знімає новий фільм за віршем Шевченка

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 27.02.2013 13:48 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=19943

У Пирогові почалися зйомки нового фільму Михайла Іллєнка, з робочою назвою «Толока», який буде екранізацією вірша Тараса Шевченка «У тієї Катерини хата на помості».

Михайло Іллєнко (фото - Богдан Пошивайло, facebook.com/bohdan.poshyvailo)

Вірш Шевченка має всього 67 рядків. Бюджет фільму – 28 млн.грн, тобто, майже по 420 тис. за рядок, повідомляє «Сєгодня».

«Для голлівудського кіно цієї суми, звичайно, мало, але нам на зйомки цілком вистачить», – запевнив режисер.

«Ми знімаємо кіно, яке охоплює 14 важливих фрагментів історії України – і Голодомор, і сталінські часи, і Чорнобиль. Події будуть починатися у XVI столітті, а закінчаться в наш час. Всі вони будуть пронизані історією про красуню Катерину, про яку і йдеться у вірші Шевченка. Екранізація у нас буде дослівна», – розповів Іллєнко.

Сюжет вірша Шевченка зав’язаний навколо дівчини, до якої сваталися козаки, а вона попросила їх звільнити брата з полону. І хто впорається – за того вона і вийде.

У фільмі, тривалістю близько двох годин, головну роль грає дочка Іллєнка – 37-річна Іванна. «Зрозуміло, кастинг я не проходила, батько відразу сказав, що я буду грати Катерину», – повідомила акторка.

Вона зауважила, що вже понад 15 років живе і працює в місцевому театрі в Чехії і неї з’явився невеликий акцент. «Але, думаю, у фільмі його чутно не буде», – зазначила Іванна Іллєнко.

Також у стрічці зіграють Богдан Бенюк, Дмитро Лінартович (виконавець головної ролі у фільмі «ТойХтоПройшовКрізьВогонь», який також зняв Михайло Іллєнко) і актор театру Франка Дмитро Рибалевський.

Перший знімальний день почався вночі, коли знімали сцену зі Сталіним (його грає Мирон Іванняш). А вдень вирішили знімати відразу фінальні кадри картини, коли вся задіяна масовка спускається з засніженої гори вниз.

У масовці майже немає професійних акторів: в образі готів - студенти, біатлоністів зіграли спортсмени, а ось в костюмі черниці глядач побачить кухарку з 10-річним стажем.

«Потрапила на зйомки, як кажуть, по блату - мій чоловік, який дружить з режисером, сказав заповнити анкету, і мені потім подзвонили», - сказала нам одна з актрис масовки. За словами статистів, гонорарів за участь в зйомках їм не обіцяли: «Сказали, що годувати тільки будуть, і на тому спасибі».

За словами режисера, більшість сцен фільму планують зняти влітку. «Частина локацій буде в Києві, частина – на переправі на Хортицю. А вихід стрічки плануємо в березні 2014 року, коли виповниться 200 років від дня народження Кобзаря », – заявив Іллєнко.

Фото - Богдан Пошивайло, facebook.com/bohdan.poshyvailo



 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.