Рішення Європейського суду у справі Тимошенко може бути в березні

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 27.02.2013 18:59 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=19952

Рішення Європейського суду з прав людини щодо скарги Юлії Тимошенко може бути ухвалене в березні.

Про це сьогодні в Києві заявив колишній Президент Польщі Александр Квасневський, який представляє наглядову місію Європейського парламенту в справах екс-прем’єра Юлії Тимошенко і колишнього голови МВС України Юрія Луценка.

«Справа Юлії Тимошенко достатньо непроста. Перш, ніж робити якісь висновки, необхідно дочекатися рішення Страсбурзького суду», – сказав Квасневський.

Він звернув увагу на те, що нові звинувачення, висунуті на адресу екс-прем’єра, можуть бути розцінені як політично сумнівні.

«Навіть якщо вони бездоганні з юридичної точки зору, з політичного боку вони сумнівні», – сказав екс-президент Польщі і додав, що «Юлія Тимошенко потребує подальшого лікування. Це підтверджують її лікарі з німецької клініки «Шаріте».

На розгляді Страсбурзького суду перебуває скарга екс-прем’єра на незаконне утримання її під вартою до моменту набуття чинності вироку суду в «газовій справі». Також Європейський суд з прав людини має ухвалити рішення щодо того, чи є політична мотивація в ув’язненні Тимошенко, і чи мали місце тортури стосовно екс-прем’єра через неналежне надання медичної допомоги.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.