Дружина Луценка розповіла, що Янукович обіцяв звільнити її чоловіка ще півроку тому

Автор/джерело -  © Дзеркало тижня



Дата публiкацiї - 27.02.2013 21:48 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=19953

Президент України Віктор Янукович ще півроку тому обіцяв Президенту Польщі Броніславу Коморовському звільнити екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка відразу після парламентських виборів восени 2012 року.

Про це розповіла дружина засудженого Ірина Луценко в коментарі delo.ua.

За словами Ірини Луценко, у вересні минулого року вона зустрілася з Коморовським у посольстві Польщі, і він передав їй свою розмову з Януковичем.

"Я даю вам слово президента Польщі, що Віктор Янукович пообіцяв мені випустити вашого чоловіка після виборів у Верховну Раду", - процитувала вона Коморовського.

Ірина Луценко зазначила, що у відповідь на це вона порекомендувала польському президентові дуже обережно ставитися до обіцянок Януковича, тому що "президент України слово дає і забирає слово".

Як відомо, після завершення виборів у Верховну Раду пройшло чотири місяці, а Юрій Луценко все ще перебуває в ув’язненні в очікуванні касаційного суду.

Перед самітом Україна-ЄС Віктор Янукович знову зустрічався з Броніславом Коморовським і, за даними польських ЗМІ, знову пообіцяв звільнити Луценка.

З проханням про помилування Луценка днями до Януковича звернулися представники місії спостерігачів від Європарламенту Пет Кокс і Олександр Кваснєвський.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.