Київські екологи звернулися в ГПУ. За фактом бракон'єрства товаришів Кушнарьова

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 24.01.2007 19:48 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1996

Київський еколого-культурний центр просить Генеральну прокуратуру притягнути до відповідальності за браконьєрство учасників полювання, на якому був смертельно поранений депутат Верховної Ради Євген Кушнарьов.

«Київський еколого-культурний центр звернувся до генерального прокурора України з вимогою притягнути всіх учасників браконьєрського полювання, під час якого був смертельно поранений Кушнарьов, до адміністративної відповідальності», - сказано в заяві.

Центр заявляє, що полювання проводилося поза мисливським сезоном, в немисливський день і з використанням транспортних засобів.

У Харківському управлінні лісового господарства ніяких дозволів на відстріл вовків мисливцям не видавали.

Окрім цього, центр обурений заявою начальника прес-служби Міністерства внутрішніх справ Костянтина Стогнія про те, що факт браконьєрства з боку учасників полювання не встановлений.

«Якщо слідство таким шляхом піде і далі, то влада незабаром заявить, що це було не браконьєрство, а самооборона від вовка, який підло напав на машину мисливців, що мирно оглядають угіддя», - сказано в заяві.

На думку авторів заяви, на сьогоднішній день браконьєрство з боку великих чиновників і депутатів стало масовим явищем.

«Тому ми вимагаємо строго покарати всіх учасників полювання 16 січня 2007 року браконьєрського полювання, не дивлячись на їх високі звання і високі посади», - сказано в заяві.

Нагадаємо, прокуратура Харківської області пред’явила звинувачення у вбивстві Кушнарьова з необережності Дмитру Завальному, помічникові депутата Ради Дмитра Шенцева (від фракції Партії регіонів).

17 січня Кушнарьов помер у лікарні Ізюма (Харківська область), де йому зробили 2 операції після отриманого на полюванні вогнепального поранення.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.