Адвоката Тимошенко можуть позбавити депутатського мандату

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 1.03.2013 11:48 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=19966

Володимир Рибак за поданням Регламентного комітету парламенту направив до ВАСУ листа про позбавлення народного депутата від «Батьківщини» та захисника Юлії Тимошенко Сергія Власенка депутатського мандату у зв’язку з його незаконним суміщення депутатської та адвокатської діяльності.

Про це сьогодні на брифінгу повідомив народний депутат, один із лідерів «Батьківщини» Олександр Турчинов.

За його словами, у середу було потай прийнято рішення регламентного комітету про незаконність суміщення Власенком посад адвоката і народного депутата.

«В регламентному комітеті є 17 депутатів. Вони потай зібрали підписи восьми членів комітету від Партії регіонів і одного комуніста - секретаря цього комітету. Члени комітету від опозиції про це не знали, хоча двоє з них перебували у цей час на своїх робочих місцях. Тобто навіть засідання комітету не було. Було просто зібрано підписи», - сказав Турчинов.

Він додав, що рішення регламентного комітету було направлено спікеру парламенту, який звернувся до Вищого адмінсуду з відповідним листом.

За словами Турчинова, зараз в суді знаходяться народні депутати від опозиції, але час слухання справи від них приховують.

Турчинов підкреслив, що такі дії влади спрямовані на позбавлення мандата і подальший арешт Власенка, як координатора усієї групи захисту екс-премєра Юлії Тимошенко.

У свою чергу Власенко пояснив, що не був сумісником. Адже вже давно не провадить жодної адвокатської діяльності.

Захисник Тимошенко продемонстрував журналістам документ про його допуск до захисту екс-прем’єра у "газовій справі", в якому зазначено, що він був не адвокатом, а «іншим фахівцем в галузі права, народним депутатом України».

Власенко додав, що задля уникнення будь-яких спекуляцій ще 22 лютого ним було направлено відповідного звернення про припинення його свідоцтва на право займатися адвокатською діяльністю.

«Попри те, що справа надійшла до суду лише вчора увечері вона вже отримала номер і розписана на суддю Зайцева Михайла Петровича», - сказав Власенко, підкресливши, що влада мала намір провести всю операцію щодо його позбавлення мандата потайки і арештувати вже в ніч з п’ятниці на суботу. А про це все він дізнався випадково.

Нагадаємо, раніше депутат фракції Партії регіонів Володимир Мисик написав подання до керівництва Верховної Ради з проханням звернутися до Вищого адміністративного суду з вимогою позбавити Власенка депутатських повноважень.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.