Янукович їде до Путіна здавати українську ГТС?

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 4.03.2013 11:25 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=19979

Зустріч Владіміра Путіна і Віктора Януковича в Москві скоріше за все зачепить питання надання Газпрому контролю над українською ГТС.

Про це пише німецьке видання Die Welt з посиланням на джерело в українському уряді.

«(На зустрічі Путіна і Януковича – Ред.) сподіваються на «довірче спілкування двох президентів». Вони обговорять «двосторонні відносини з акцентом на газі та енергетичних питаннях». Мутні формулювання з боку Москви. В той же час сигнали з Києва натякають, що насправді неминучі далекосяжні рішення. Можливо, і такі, які хотіли би не розголошувати широкій громадськості.

Співрозмовник Die Welt в українському уряді передбачає, що російська держава, через свій зовнішньополітичний інструмент Газпром отримає прямий контроль над трубопроводами України. Раніше українське керівництво, як і всі його попередники, чітко заявляло, що не віддасть це національне багатство. Але тепер, під річним тиском особливо високих фіксованих цін на газ від Москви, Україну, здається, приперли до стінки. За словами київських ЗМІ, ціна є «суїцидальною» для економіки країни», - пише видання.

«Відповідно до злих чуток, Газпром хоче переконатися, щоб той чи інший українець, який посприяє угоді, отримав нову посаду, як раніше зять казахського глави держави Нурсултана Назарбаєва Тимур Кулібаєв», - додає Die Welt.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.