Власенко вважає, що влада боїться появи Тимошенко у суді

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 4.03.2013 12:53 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=19982

Українська влада боїться появи екс-прем’єр-міністра Юлії Тимошенко на публіці.

Про це заявив захисник Тимошенко Сергій Власенко, коментуючи те, що його підзахисну не привезли до Києва.

«Влада боїться спілкування Тимошенко з пресою. Її штучно обмежують в спілкуванні, хоча в той же час журналістів пускають до «смертників» (людей, що засудженні пожиттєво – Ред.)», - сказав Власенко під час брифінгу в приміщенні Київського апеляційного суду.

«Її (Тимошенко – Ред.) поява тотально і повністю залежить від Пенітенціарної служби, від волі Тимошенко нічого не залишилося», - додав Власенко.

Він також зазначив, що Тимошенко, як людина, що відбуває покарання, не має право писати заяв з будь-якими вимогами.

Власенко наголосив, що якщо суд вимагає доставити Тимошенко на засідання, то відповідно Пенітенціарна служба повинна це виконати.

«Вчора відбувався цирк, коли Колпащиков (начальник Качанівської колонії – Ред.) поставив Тимошенко питання, чи готова вона їхати до Києва. Я не знаю, чому не виконуються вимоги закону», - сказав Власенко.

Захисник також зауважив, що відео Пенітенціарної служби із запитаннями до Тимошенко з’явилося в інтернеті буквально за кілька хвилин.

В той же час відео, де Тимошенко прямо говорить про свою відмову приїхати до Києва досі не оприлюднене, додав Власенко.

«Я вимагаю опублікувати відео, де Тимошенко прямо говорить, що відмовляється їхати до Києва», - зазначив він.

Як повідомлялося раніше, Державна пенітенціарна служба сьогодні вранці повідомила, що Юлія Тимошенко відмовилась від етапування у Київ для участі у судовому засіданні, де має відбутися допит свідка у справі про вбивство Євгена Щербаня.

Пенітенціарна служба також зазначила, що Тимошенко відмовилася взяти участь у судовому засіданні у режимі відеоконференції.

Як відомо, 1 березня начальник Качанівської колонії Ігор Колпащиков заявив, що керівництво виправного закладу подало всі необхідні документи для можливого етапування екс-прем’єра Юлії Тимошенко на судове засідання по допиту свідка в справі про вбивство народного депутата Євгена Щербаня до Києва 4 березня.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.