Яценюк вважає, що Рибак виконує план Банкової зі знищення опозиції

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 4.03.2013 14:48 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=19984

Володимир Рибак очолив в парламенті процес знищення опозиції у Верховній Раді і дестабілізації роботи ВР. Це спільний план Януковича, Рибака і Партії регіонів.

Про це заявив на брифінгу після наради керівників фракцій і членів регламентного комітету зі спікером парламенту голова фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк.

Він наголосив, що надав голові парламенту всі документи які свідчать, що жодних підстав позбавлення Сергія Власенка депутатського мандату немає, а також що 27 лютого ніякого засідання регламентного комітету не було. «На пряме звернення з вимогою відкликати позов до ВАСУ, він відмовився», - підкреслив Арсеній Яценюк.

На переконання голови фракції «Батьківщина», іншого пояснення цьому, «окрім як пряма команда Президента Януковича, немає»: «Йому (голові ВР. – ред.) страшно. Страх в цьому випадку перетиснув законність, порядок і взагалі будь-які людські якості. І тому він відмовився відкликати цей позов».

За його словами, «абсолютно зрозуміло, що Рибак є частиною схеми по боротьбі з опозицією»: «Те, що відбувається зараз з депутатом Власенком, – це системний «наїзд» на опозицію. Вони хочуть знищити фракцію «Батьківщина» і переконаний, що вони доберуться і до інших опозиційних партій».

Яценюк наголосив, що парламент – це «останній острівець, де опозиція може боротись і щось виборювати»: «Єдине місце, де Янукович не має тотального впливу – це Верховна Рада. Це не влаштовує особисто Януковича. І тому зрозуміло, що один з їхніх планів – це остаточно знищити Верховну Раду й опозиційних депутатів, які знаходяться в парламенті і за яких проголосувала половина України за пропорційними списками».

«Спочатку були справи Юлії Тимошенко, Юрія Луценка. Потім – рішення Конституційного суду про повернення президентських повноважень. Потім - отримання під контроль всієї суддівської і прокурорської гілки влади, позбавлення мандатів двох депутатів - Балоги і Домбровського. Це так звані перевибори, а точніше - вакханалія на п’яти округах. І зараз дібрались до Власенка для того, щоб наступні кроки по відношенню до будь-яких депутатів опозиції, мали системний характер. Хто не так голосує, хто не так виступає, хто не влаштовує Партію регіонів, - «найбільш справедливий і чесний» ВАСУ, який контролюється персонально Януковичем, прийме будь-яке рішення», - підкреслив він.

«Особисто Рибак робить все для того, щоб зірвати роботу парламенту. Особисто він очолив в парламенті процес щодо знищення опозиції у Верховній Раді і щодо дестабілізації роботи Верховної Ради. Думаю, що це спільний план Януковича, Рибака і Партії регіонів», - наголосив Яценюк.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.