У Дніпропетровську відбулася акція протесту проти фальсифікації місцевих виборів

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 5.03.2013 18:46 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=19999

Біля будівлі Дніпропетровської облради, де розташована обласна виборча комісія, відбулась акція протесту проти фальсифікації проміжних виборів до облради.

У ній взяли участь близько півсотні людей – активісти ВО «Свобода» і громадських організацій.

У руках вони тримали плакати з написами «Дніпро – перевибори!», «Чесно рахуйте, свою совість врятуйте!», «Досить фальсифікувати!».

Протестувальники не змогли підійти близько до будівлі обласної ради, адже там несподівано розпочались роботи з благоустрою. Підхід до будівлі охороняв кордон з міліції.

За заявами учасників мітингу, спостерігачі від опозиції зафіксували численні порушення на виборчих дільницях, які спотворили результати голосування. Так, на закритих дільницях явка становила майже 100%, понад 90% бюлетенів були віддані за кандидата від влади.

Як зазначив радник голови партії ВО «Свобода» Андрій Денисенко, який балотувався на виборах по округу №2 від опозиційних сил, його спостерігачі задокументували факти масового вкидання бюлетенів та застосування «каруселей», документи вже передали до прокуратури.

«Основна технологія фальсифікації цих виборів полягала в тому, щоб зменшити явку виборців, і їм вдалось це зробити. Але ми доносили до людей цей факт – будуть вибори, прийдіть і проголосуйте. Що ми бачили на виборчих дільницях? Вкиди – по одному, по два, по три бюлетеня і навіть цілими пачками. Це зафіксовано, за фотографовано, задокументовано, відповідні скарги і звернення спрямовані до обласної виборчої комісії, органів прокуратури, готуються позови до судів. Але ми розуміємо, що навряд чи зможемо домогтись справедливості», – сказав Денисенко.

Учасники акції протесту заявили про «мобілізацію сил» на наступні довибори до Дніпропетровської міської ради, які, за їхніми даними, мають скоро відбутись.

3 березня на Дніпропетровщині обирали шістьох депутатів обласної й одного депутата міської ради – замість тих, які втратили мандати, ставши народними депутатами України.

За офіційними даними, на всіх округах, окрім одного, де переможцем визнаний комуніст, перемогли висуванці Партії регіонів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.