Кремль хоче позбавити прямого виборчого права двох суб’єктів федерації

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 6.03.2013 11:59 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=20005

Кремль має намір відмовитися від прямого голосування на виборах голів північнокавказьких республік, зокрема, в Інгушетії і Дагестан.

Про це пише КоммерсантЪ із посиланням на джерело в адміністрації Президента Росії.

Експерти також вважають, що в цих республіках не буде прямих виборів, оскільки виборчий процес може там дестабілізувати ситуацію.

Видання нагадує, що Держдума прийняла у першому читанні поправки, згідно з якими регіони зможуть відмовитися від прямих виборів.

Між тим, Інгушетія і Дагестан входять до числа дев’яти суб’єктів РФ, глави яких мають змінитися восени 2013 року. Глава Дагестану Рамазан Абдулатипов працює у статусі тимчасового виконувача обов’язків (він був призначений на цю посаду після відставки Магомедсалама Магомедова), а повноваження глави Інгушетії Юнус-Бека Євкурова закінчуються майбутньої осені.

6 березня в Центрвиборчкомі Росії пройде засідання, на якому буде представлено доповідь про перший досвід застосування "муніципального фільтру" на губернаторських виборах 2012 року. У цілому ЦВК позитивно оцінила досвід збору кандидатами підписів муніципальних депутатів і голів муніципальних утворень.

Нові правила будуть використані під час майбутніх губернаторських виборів, які відбудуться у вересні. За планом, до часу їх проведення будуть сформовані постійні дільничні виборчі комісії.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.