За шумовим прикриттям політичних скандалів. Що нам готують в обмін на «дешевий газ»?

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 6.03.2013 18:13 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=20012

Українськi експерти продовжують активну роботу щодо пошуку оптимальної формули встановлення цiни на росiйський газ для України, повiдомляють у Мiнiстерствi закордонних справ.

Виконувач обов’язкiв директора департаменту iнформацiйної полiтики МЗС Євген Перебийнiс заявив, що на останнiй зустрiчi українського і російського президентів обговорювали питання енергетичної сфери.

«При цьому Президентом України було зазначено важливість якнайшвидшого врегулювання питання з газової проблематики, передусім у частині, що стосується пошуку оптимальної, економічно обґрунтованої і справедливої формули встановлення ціни на газ для нашої країни, що відповідало б стратегічному характеру відносин між двома державами», – зазначив Перебийніс.

За його словами, наразi експерти проводять активну роботу з метою розробки узгоджених рiшень iз цього питання. Крiм того, президенти двох країн обговорили можливi наслiдки модернiзацiї української ГТС.

«Президент України пiдтвердив належне виконання українською стороною своїх зобов’язань щодо транзиту газу територiєю України з Росiйської Федерацiї до Європи», – зазначив Перебийнiс.

За словами представника МЗС, окрему увагу також приділили пошуку оптимальної моделi взаємодiї України з Митним союзом.

За словами Перебийноса, «триває пошук таких механізмів, які би дозволили Україні реалізувати нашу зацікавленість у співпраці з цим об’єднанням. При цьому українська сторона буде враховувати міжнародні зобов’язання, зокрема, членство у Міжнародній організації торгівлі та наш курс на інтеграцію з Європейським Союзом».

До Митного союзу входять Росiя, Казахстан i Бiлорусь. Україна пропонує обговорити спiвпрацю у форматi «3+1».

На зустрічі з Президентом Росії на початку цього тижня Янукович заявив, що формат спiвпрацi України з країнами Митного союзу має визначатися на чотиристороннiх переговорах за участю всiх країн-членiв цього об’єднання.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.