Президент СКУ закликав Вашингтон сприяти Україні в пришвидшені євроінтеграцї

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 11.03.2013 10:13 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=20035

Під час робочого візиту до Вашингтону, президент Світового Конґресу Українців (СКУ) Евген Чолій порушив перед високопосадовцями США, дипломатами різних країн питання демократизації і європеїзації України, які важливі як для неї самої, так і для стратегічних інтересів Європи та США.

Президент СКУ Евген Чолій

Про це повідомляє офіційне інтернет-представництво СКУ.

Президент СКУ наголосив, що підписання Угоди про асоціацію між ЄС і Україною дасть стимул до демократичного, соціального та економічного прогресув Україні. Одночасно це припинить втягування України до домінованих Росією Митного та Євразійського союзів, які є загрозою створення нового Радянського Союзу.

Евген Чолій зазначив, що у грудні 2012 р. Державний секретар США Гілларі Клінтон заявила: “ми намагаємося продумати ефективні шляхи, щоб це уповільнити або щоб цьому запобігти”. Беручи до уваги ці слова, він закликав американських високопосадовців використати всі можливі важелі впливу для якнайшвидшого повернення владних структур Українидо демократичного способу правління, щоб уможливити підписання Угоди про асоціацію між ЄС і Україною.

Вищезгадані питання президент СКУ зокрема обговорив з конґресменом, співголовою Конґресового Українського Кокусу Джімом Ґерлаком, з директором Державного департаменту США з питань України, Молдови і Білорусі Бакстером Гантом, з директором Департаменту США з питань європейських справ, Бюро демократії, людських прав і праці Майклом Уєгарою, з директором Відділу з питань східноєвропейських справБюро національної безпеки при Білому Домі Лином Дебевойсом, з представниками Комітетів зовнішніх зв`язків Сенату і Палати Представників США, з колишнім послом США в Україні Джоном Гербстом та з послами України, Литви і Польщі в США Олександром Моциком, Жигімантасом Павіліонісом та Річардом Шнепом.

Під час зустрічі з послом України в США президент СКУ висловив занепокоєння фактом позбавлення 6 березня 2013 р. депутатського мандата депутата опозиційної партії “Батьківщина” Сергія Власенка, що віддалює Україну від процесу євроінтеграції. Евген Чолій заявив, що “такі дії загрожують підписанню Угоди про асоціацію між ЄС і Україною та що за них владні структури України будуть нести відповідальність перед українським народом”.

У рамках перебування у Вашингтоні Евген Чолій дав інтерв`ю для “Голосу Америки” та узяв участь у вшануванні Тараса Шевченка під час громадського зібрання в Посольстві України, де виступив з вітальним словом.

Організації цього візиту сприяло Вашингтонське представництво Українського Конґресового Комітету Америки - Українська національна інформаційна служба, на чолі з Михайлом Савківим.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.