Промосковський проект Медведчука спрямований проти Партії регіонів

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 11.03.2013 16:20 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=20042

Не виключено, що справжньою метою проекту Віктора Медведчука «Український вибір» є не так проведення самого референдуму, як тиск на Януковича і нагадування Президенту бути більш обачним і лояльнішим до біло-блакитного електорату.

Про це пише польське видання Nowa Europa Wschodnia.

Видання відзначає, що місія, яка лежить в основі дій Медведчука полягає у зближенні України з Митним союзом (Білорусь, Казахстан і Росія), а також зі зміною територіального устрою країни із унітарного до федерального. Оскільки українські урядовці побоюються занадто близького «контакту» із Москвою, дві окреслені вище цілі Медведчук намагається осягнути за рахунок всенародного референдуму, пропагування якого активно проходить під проектом «Український вибір».

Видання припускає, що ймовірно, справжньою метою проекту Медведчука є не так проведення самого референдуму, як натиском на Януковича і нагадуванням президенту бути більш обачним і лояльнішим до біло-блакитного електорату.

«Виглядає так, що Медведчук є реальною загрозою для Партії регіонів як сила, що може відібрати у перших її електорат. Розчарування в політиці ПР уже під час виборів 2012 призвело до втрати підтримки у базових для ПР регіонах. Цим скористалися комуністи. Хоча, Медведчук був би для багатьох набагато привабливішою альтернативою, ніж комуністи», - пише видання.

Nowa Europa Wschodnia відзначає, що фактично, проект «Медведчук на місце Януковича» за певних обставин мав би усі шанси для втілення в життя. Водночас, реалізація ідеї із всенародним референдумом має набагато менше шансів.

«Незважаючи на великі інвестиції в рекламу, очікуваних результатів не було. Народ не повністю зрозумів зміст плакатів і білбордів. Аналогічного успіху не мала і інтернет кампанія «Українського вибору». До того ж, новий закон про референдум не є таким, що сприяв би проекту Медведчука, а влада все ще залишає за собою всі права і інструменти для блокування ініціативи всенародного референдуму. А тому проект зі зміни політики держави звучить не надто переконливо», - пише Nowa Europa Wschodnia.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.