Путін легалізує діяльнсть ФСБ у державах СНД

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 12.03.2013 13:12 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=20047

Президент РФ Владімір Путін вніс до Держдуми проект змін до закону «Про федеральну службу безпеки», які передбачають надання права ФСБ направляти своїх фахівців в іноземні держави на постійній основі.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби президента РФ.

У пояснювальній записці до законопроекту сказано, що документ підготовлений у зв’язку з необхідністю надання органам ФСБ права направляти радників і фахівців органів безпеки в іноземні держави на постійній основі за погодженням із спеціальними службами або з правоохоронними органами цих держав з метою підвищення ефективності боротьби зі злочинами міжнародного характеру .

«ФСБ Росії має угоди про співробітництво і взаємодію зі спеціальними службами і з правоохоронними органами Республіки Абхазія, Республіки Південна Осетія та Киргизької Республіки. Надалі планується укладення подібних угод з іншими іноземними державами», - йдеться у повідомленні.

Путін звертає увагу, що у межах цих домовленостей працівників ФСБ відряджають до іноземних держав на строк від трьох до шести місяців для надання консультативної та методичної допомоги їх спеціальним службам і правоохоронним органам при проведенні оперативно-розшукових і спеціальних заходів, тоді як їх робота радниками на постійній основі за межами Росії законодавчо не врегульована.

Путін переконує, що часта ротація працівників ФСБ за кордоном не сприяє підвищенню ефективності боротьби зі злочинами міжнародного характеру і аргументує свою ініціативу досвідом країн - членів НАТО.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.