Російська труба, прокладена в обхід України - напівпорожня

Автор/джерело -  © Газета.ua



Дата публiкацiї - 12.03.2013 15:05 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=20049

“Газпрому” і його європейським партнерам так і не вдалося домовитися про повне використання потужностей газопроводу OPAL - східного відводу від “Північного потоку”.

Про це повідомив журналістам глава Wintershall Райнер Зеле.

"Газпром" у зв’язку з приписом Єврокомісії не може зарезервувати більше 50% газопроводу OPAL. Ми провели більше трьох років у пошуках нового клієнта. Поки половина цих потужностей не використовується. Ситуація для Wintershall і "Газпром" незадовільна. Ми провели переговори в Берліні і Брюсселі. І немає ознак поліпшення або розуміння ситуації", - сказав він.

Зеле додав, що Wintershall продовжує аналізувати свою участь в 3 і 4 нитках "Північного потоку", і рішення про участь у новому проекті поки не прийнято.
Разом з тим, в компанії нагадують, що рішення компанії вийти зі збуту не стосується інфраструктурних проектів - компанія залишається учасником "Північного потоку", "Південного потоку", спільного газотранспортного підприємства Gascade.

За словами Зеле, будівництво морської ділянки "Південного потоку" розпочнеться в IV кварталі 2014 року.

"І я хочу сказати всім скептикам: ми будемо будувати цей трубопровід так само професійно, як і "Північний потік". І так само ефективно", - підкреслив він.
Глава компанії підтвердив оцінку бюджету морської ділянки в 10 млрд євро.

Газопровід OPAL з’єднує газопровід "Північний потік", що йде по дну Балтійського моря, з європейською мережею магістральних газопроводів і проходить від узбережжя Балтійського моря через Мекленбург-Передня Померанія, Бранденбург і Саксонію до Чехії. Завдяки діаметру 1,4 метра і, відповідно, пропускній здатності 36 млрд куб. м на рік OPAL є найбільшим трубопроводом, прокладеним в Європі.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.